2016-04-22 06:00

2016-04-22 06:00

Ta i med hårdhandskarna

ICKE-SVENSKAR: Sänk standarden i fängelserna

Hur är det möjligt, att skattepengar används precis hur som helst, både lokalt och centralt? Det tecknas avtal mellan parter som inte är tillräckligt förankrade. Det tillsätts konsulter och utredare på alla möjliga uppdrag, som inte leder någon vart och sen måste utredas igen. Det köps resor, hotellnätter, sprit, gåvor och så vidare. Alla vet att flyktingarna kostar mycket. Hur är det möjligt att vissa kan bli rika på att hyra ut till Migrationsverket (skattepengar) utan några större motkrav? Som det känns nu så lever vi i en fantasivärld, kan verkligen Sverige hjälpa alla? Ska alla nyanlända ha samma rätt som svenska medborgare? Detta medans många andra i samhället går mot sin ekonomiska undergång. Jag vet att många pensionärer har så fattigt att de tvingas avstå mycket i sina liv. Antar att det känns tufft för dem som varit med och byggt upp våran välfärd med hårt jobb, att stå och se den raseras. Sverige borde/måste ta i med hårdhandskarna när brott begås av icke svenska medborgare. Sänk standarden i fängelserna, så det inte är attraktivt att begå brott här. Hur är det möjligt att utländska medborgare som begår brott här får stanna kvar i Sverige? Man behöver inte tillhöra något speciellt parti, vara rasist eller antirasist för att ha åsikter, tycka, känna och tänka så. Detta är vad vanligt folk från olika samhällsklasser pratar om. Ta en del av alla skattepengar som pyser ut överallt och höj lönerna ordentligt för personal inom polis, tull och kriminalvård, skola, barnomsorg äldre-, LSS- och handikappomsorgen samt de lågavlönade inom landstinget. Dessa personer är så viktiga i samhället och så lågavlönade så Sverige borde skämmas. Snart så finns det ingen som vill jobba inom den offentliga sektorn, men alla vill ha den.

Marita

Hur är det möjligt, att skattepengar används precis hur som helst, både lokalt och centralt? Det tecknas avtal mellan parter som inte är tillräckligt förankrade. Det tillsätts konsulter och utredare på alla möjliga uppdrag, som inte leder någon vart och sen måste utredas igen. Det köps resor, hotellnätter, sprit, gåvor och så vidare. Alla vet att flyktingarna kostar mycket. Hur är det möjligt att vissa kan bli rika på att hyra ut till Migrationsverket (skattepengar) utan några större motkrav? Som det känns nu så lever vi i en fantasivärld, kan verkligen Sverige hjälpa alla? Ska alla nyanlända ha samma rätt som svenska medborgare? Detta medans många andra i samhället går mot sin ekonomiska undergång. Jag vet att många pensionärer har så fattigt att de tvingas avstå mycket i sina liv. Antar att det känns tufft för dem som varit med och byggt upp våran välfärd med hårt jobb, att stå och se den raseras. Sverige borde/måste ta i med hårdhandskarna när brott begås av icke svenska medborgare. Sänk standarden i fängelserna, så det inte är attraktivt att begå brott här. Hur är det möjligt att utländska medborgare som begår brott här får stanna kvar i Sverige? Man behöver inte tillhöra något speciellt parti, vara rasist eller antirasist för att ha åsikter, tycka, känna och tänka så. Detta är vad vanligt folk från olika samhällsklasser pratar om. Ta en del av alla skattepengar som pyser ut överallt och höj lönerna ordentligt för personal inom polis, tull och kriminalvård, skola, barnomsorg äldre-, LSS- och handikappomsorgen samt de lågavlönade inom landstinget. Dessa personer är så viktiga i samhället och så lågavlönade så Sverige borde skämmas. Snart så finns det ingen som vill jobba inom den offentliga sektorn, men alla vill ha den.

Marita

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.