2016-04-22 06:00

2016-04-22 06:00

Mer vegetariskt i skolmatsalarna

KOST:

I dag råder konsensus bland forskare om att den svenska köttkonsumtionen bör minskas; aldrig har vi i Sverige ätit så mycket kött som vi gör i dag.

Men något som sällan tas upp i debatten är de ekonomiska fördelarna med att servera vegetarisk mat i till exempel skolor. Bönor och andra baljväxter kostar en spottstyver jämfört med kött, och med dessa som basvaror tillkommer även miljö- och hälsofördelar.

Erbjud alla barn i våra skolor vegetarisk mat!

Edward Williamson

I dag råder konsensus bland forskare om att den svenska köttkonsumtionen bör minskas; aldrig har vi i Sverige ätit så mycket kött som vi gör i dag.

Men något som sällan tas upp i debatten är de ekonomiska fördelarna med att servera vegetarisk mat i till exempel skolor. Bönor och andra baljväxter kostar en spottstyver jämfört med kött, och med dessa som basvaror tillkommer även miljö- och hälsofördelar.

Erbjud alla barn i våra skolor vegetarisk mat!

Edward Williamson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.