2016-04-20 06:00

2016-04-20 06:00

Varje dag plågas djur och tvingas till onaturliga saker

SVERIGE: Cirkus är kul – men inte för alla...

Varje dag plågas djur på cirkus. De blir piskade, slagna och tvingade att göra saker som inte är naturligt för dem. Varje dag sitter djur i små burar och blir dåligt behandlade – i stället för att få gå fria där de hör hemma.

Cirkus är kul men inte för alla. Ditt barn kan säkert tycka att det kul men förstår inte vad som ligger bakom alla de konster som djuren utför för att roa människor. Är det värt att en levande varelses liv förstörs för att du ska ha roligt ett tag?

Sverige kanske har stränga kontroller men djuren kan tränas i andra länder. Så det finns ingen garanti för hur djuret har tränats. Nu får det vara ett stopp med det, säg nej till djur på cirkus!

Ester Magnusson

Varje dag plågas djur på cirkus. De blir piskade, slagna och tvingade att göra saker som inte är naturligt för dem. Varje dag sitter djur i små burar och blir dåligt behandlade – i stället för att få gå fria där de hör hemma.

Cirkus är kul men inte för alla. Ditt barn kan säkert tycka att det kul men förstår inte vad som ligger bakom alla de konster som djuren utför för att roa människor. Är det värt att en levande varelses liv förstörs för att du ska ha roligt ett tag?

Sverige kanske har stränga kontroller men djuren kan tränas i andra länder. Så det finns ingen garanti för hur djuret har tränats. Nu får det vara ett stopp med det, säg nej till djur på cirkus!

Ester Magnusson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.