2016-04-20 06:00

2016-04-20 06:00

Gratis busskort

SKOLA:

Alla skolungdomar som bor mer än tre kilometer från skolan borde få gratis busskort. Och det ska inte spela någon roll om det finns en skola som ligger närmare eftersom man har rätt att fritt välja skola.

Att åka buss till skolan kan vara mycket dyrt. Det kan kosta ända uppemot 5 000 kronor per läsår, och vi har ju inte direkt själva valt att gå i skolan...

Skolelever

Alla skolungdomar som bor mer än tre kilometer från skolan borde få gratis busskort. Och det ska inte spela någon roll om det finns en skola som ligger närmare eftersom man har rätt att fritt välja skola.

Att åka buss till skolan kan vara mycket dyrt. Det kan kosta ända uppemot 5 000 kronor per läsår, och vi har ju inte direkt själva valt att gå i skolan...

Skolelever

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.