2016-04-16 06:00

2016-04-18 19:41

Det är dags att lämna landet nu

FATTIGDOMSGRÄNS

Jag har nyligen suttit och läst sambons Här och Nu”, SKPF:s medlemstidning, och har blivit mer eller mindre chockskadad och arg! Med tanke på våra politikers ständiga prat om ”välfärdslandet” Sverige inser jag att detta enbart är innehållslöst prat och slentrianmässigt svammel från de folkvalda som inte lever i symbios med verkligheten. Det som är anledning till min upprördhet är faktumet att EU har en gräns för vad som kallas fattigdom. Beloppet ligger på 11 700 kronor och baseras på vad man bör ha efter skatt, omräknat efter svenska förhållanden. Jämför detta med vad en svensk förtidspensionär får i sjukersättning: 7 700 kronor efter skatt. Beloppet låg på 7 500 år 2005, så man kan ju inte tala om någon större utveckling precis...

Att söka bostadstillägg hos FK för att bli kompenserad? Jösses, det är väldigt svårt att få bostadstillägg i dag, detta kan drygt 220 000 personer med full sjukersättning vittna om!

Jag hoppas att våra politiker snart kommer ner på jorden och en gång för alla inser den rådande verklighet som råder. Men jag lär få vänta förgäves och tvärtom tvingas avstå skattepengar till deras skyhöga arvoden samt egna livvakter som ytterligare fjärmar dessa från sin egen väljarkår. Frapperande är det då att läsa att politiker är förvånade över det alltmer växande politikerföraktet... Lägg därtill medierapportering om usla förhållanden på äldreboenden där fattigpensionärer inte ens kan få äta sig mätta eller ens få ordentlig mat.

En alltmer urholkad välfärd, vård och omsorg gör att jag fruktar för min framtid som åldring. Sverige ligger nu först på elfte plats i den så kallade välfärdsligan och vi rasar allt längre ner, så snart fattar jag och min sambo beslutet att lämna det sjunkande skeppet och överlämna vårt land i de nyanländas och de skitpratande, tillika ansvarslösa, politikernas händer!

Engelbrekt

Jag har nyligen suttit och läst sambons Här och Nu”, SKPF:s medlemstidning, och har blivit mer eller mindre chockskadad och arg! Med tanke på våra politikers ständiga prat om ”välfärdslandet” Sverige inser jag att detta enbart är innehållslöst prat och slentrianmässigt svammel från de folkvalda som inte lever i symbios med verkligheten. Det som är anledning till min upprördhet är faktumet att EU har en gräns för vad som kallas fattigdom. Beloppet ligger på 11 700 kronor och baseras på vad man bör ha efter skatt, omräknat efter svenska förhållanden. Jämför detta med vad en svensk förtidspensionär får i sjukersättning: 7 700 kronor efter skatt. Beloppet låg på 7 500 år 2005, så man kan ju inte tala om någon större utveckling precis...

Att söka bostadstillägg hos FK för att bli kompenserad? Jösses, det är väldigt svårt att få bostadstillägg i dag, detta kan drygt 220 000 personer med full sjukersättning vittna om!

Jag hoppas att våra politiker snart kommer ner på jorden och en gång för alla inser den rådande verklighet som råder. Men jag lär få vänta förgäves och tvärtom tvingas avstå skattepengar till deras skyhöga arvoden samt egna livvakter som ytterligare fjärmar dessa från sin egen väljarkår. Frapperande är det då att läsa att politiker är förvånade över det alltmer växande politikerföraktet... Lägg därtill medierapportering om usla förhållanden på äldreboenden där fattigpensionärer inte ens kan få äta sig mätta eller ens få ordentlig mat.

En alltmer urholkad välfärd, vård och omsorg gör att jag fruktar för min framtid som åldring. Sverige ligger nu först på elfte plats i den så kallade välfärdsligan och vi rasar allt längre ner, så snart fattar jag och min sambo beslutet att lämna det sjunkande skeppet och överlämna vårt land i de nyanländas och de skitpratande, tillika ansvarslösa, politikernas händer!

Engelbrekt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.