2016-04-13 11:17

2016-04-13 11:17

Rädda Herulenutställningen!

VÄRMLANDS MUSEUM

Att Värmlands Museum inte bara fokuserar på Värmland kan nog vara nyttigt. Men utställningen om Värmlands historia – Jag Herulen! – hur kan man ens fundera på att ta bort den?

Jag tar ofta turister med till Värmlands Museum och ser hur gäster i alla åldrar formligen älskar den historiska utställningen. Det vore roligt att få veta varför museiledningen vill ta bort den. Vad gör denna utställning sämre idag än för 15 år sedan?

Jag Herulen visar Värmlands historia från stenålder till nutid, alla viktiga delar belyses genom raffinerad scenografi, ljud, bild – och framförallt tusentals spännande föremål. Att sedan få ta till sig detta genom en vandring genom seklerna gör det hela oerhört pedagogiskt! Jag har besökt utställningen minst trettio gånger och lärt mig nya saker varje gång. Enkla modifieringar och kompletteringar istället för en helt ny utställning skulle väl dessutom vara ett utmärkt sätt att spara pengar på.

Som sagt – gärna en förklaring till varför Värmlands Museum vill satsa miljontals kronor på att rasera en fungerande utställning.

Museivän

Jag tar ofta turister med till Värmlands Museum och ser hur gäster i alla åldrar formligen älskar den historiska utställningen. Det vore roligt att få veta varför museiledningen vill ta bort den. Vad gör denna utställning sämre idag än för 15 år sedan?

Jag Herulen visar Värmlands historia från stenålder till nutid, alla viktiga delar belyses genom raffinerad scenografi, ljud, bild – och framförallt tusentals spännande föremål. Att sedan få ta till sig detta genom en vandring genom seklerna gör det hela oerhört pedagogiskt! Jag har besökt utställningen minst trettio gånger och lärt mig nya saker varje gång. Enkla modifieringar och kompletteringar istället för en helt ny utställning skulle väl dessutom vara ett utmärkt sätt att spara pengar på.

Som sagt – gärna en förklaring till varför Värmlands Museum vill satsa miljontals kronor på att rasera en fungerande utställning.

Museivän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.