2016-04-13 06:00

2016-04-13 06:00

Hur är det med svensk modell

AVTAL

Under våren med de stora flyktingströmmarna har det höjts röster för att ha lägre lön för enklare jobb. Facket har bromsat eftersom man sett detta som ett hot mot den svenska modellen. Då håller facken samman. Nu har facken inom den konkurrenssatta industrin förhandlat fram ett riktmärke för att hålla Sverige fortsatt konkurrenskraftigt. Men nu håller man inte sams inom fackföreningskenneln längre om modellen. Byrackorna inom Byggnads tillsammans med målarna, som redan målat in sig i ett strejkhörn, struntar i sammanhållningen. Med LO-representanter i regeringspartiets verkställande utskott borde man nu rycka till i solidaritetskopplet för att få ordning och reda i löneförhandlingarna.

K S

Under våren med de stora flyktingströmmarna har det höjts röster för att ha lägre lön för enklare jobb. Facket har bromsat eftersom man sett detta som ett hot mot den svenska modellen. Då håller facken samman. Nu har facken inom den konkurrenssatta industrin förhandlat fram ett riktmärke för att hålla Sverige fortsatt konkurrenskraftigt. Men nu håller man inte sams inom fackföreningskenneln längre om modellen. Byrackorna inom Byggnads tillsammans med målarna, som redan målat in sig i ett strejkhörn, struntar i sammanhållningen. Med LO-representanter i regeringspartiets verkställande utskott borde man nu rycka till i solidaritetskopplet för att få ordning och reda i löneförhandlingarna.

K S

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.