2016-04-13 11:49

2016-04-13 11:49

Gör nu något åt måsarna!

KARLSTAD: Stor invasion på gång

Ja då är våren på ingång med allt det positiva det för med sej, men även en del mindre trevliga saker!

Som till exempel den totala invasion av måsar Karlstad utsätts för i början på april varje år och som resulterar i ett fruktansvärt väsen från klockan 4 på natten och hela dagarna. Enda lugna stunden är sent på kvällarna.

Vid en direkt fråga till kommunen om vad de gör för att minska problemet med häckande fåglar i innerstan är svaret att inget görs under april-augusti på grund av att det är fåglarnas häckningsperiod och får då inte störas!

Detta får ju till följd att absolut ingenting görs för att hålla nere antalet häckande måsar i centrum med omnejd då man knappt ser till några måsar före 1 april! Enligt mig borde det ju vara just i början på april när måsarna anländer och börjar leta efter lämpliga ställen att nästa på som preventiva åtgärder skall sättas in med stadsjägare med flera.

Men nej, ingen åtgärd från Karlstad kommun utan bara hänvisningar till att det är fastighetsägarnas ansvar att inga bon byggs på deras tak. Måste vara kul att komma till Karlstad som besökare en fin sommardag bara för att inse att man måste utrusta sig med paraply för att skydda sig mot anfallande måsar med nykläckta ungar och som ser varje rörelse från något på marken som en krigsförklaring!

Jo då kanske Karlstad kommun kan tänka sig att göra någon akut åtgärd när de blir totalt nedringda av arga och rädda invånare. Men nu när tid finns för att vara proaktiv – då händer ingenting. Vill vi att det skall vara fler måsar i centrum än på en soptipp? Inte jag varje fall, Nu måste kommunen skärpa sig

Kalle Larsson

Som till exempel den totala invasion av måsar Karlstad utsätts för i början på april varje år och som resulterar i ett fruktansvärt väsen från klockan 4 på natten och hela dagarna. Enda lugna stunden är sent på kvällarna.

Vid en direkt fråga till kommunen om vad de gör för att minska problemet med häckande fåglar i innerstan är svaret att inget görs under april-augusti på grund av att det är fåglarnas häckningsperiod och får då inte störas!

Detta får ju till följd att absolut ingenting görs för att hålla nere antalet häckande måsar i centrum med omnejd då man knappt ser till några måsar före 1 april! Enligt mig borde det ju vara just i början på april när måsarna anländer och börjar leta efter lämpliga ställen att nästa på som preventiva åtgärder skall sättas in med stadsjägare med flera.

Men nej, ingen åtgärd från Karlstad kommun utan bara hänvisningar till att det är fastighetsägarnas ansvar att inga bon byggs på deras tak. Måste vara kul att komma till Karlstad som besökare en fin sommardag bara för att inse att man måste utrusta sig med paraply för att skydda sig mot anfallande måsar med nykläckta ungar och som ser varje rörelse från något på marken som en krigsförklaring!

Jo då kanske Karlstad kommun kan tänka sig att göra någon akut åtgärd när de blir totalt nedringda av arga och rädda invånare. Men nu när tid finns för att vara proaktiv – då händer ingenting. Vill vi att det skall vara fler måsar i centrum än på en soptipp? Inte jag varje fall, Nu måste kommunen skärpa sig

Kalle Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.