2016-04-13 06:00

2016-04-13 06:00

Bygg inget jättehögstadium!

ARVIKA ARVIKA: Mycket stark folkopinion

Skolor

Vid voteringen i kommunfullmäktige i Arvika om nedläggning av Tväruds skola för några år sedan röstade alla socialdemokrater, alla vänsterpartister och alla folkpartister för nedläggning trots en mycket stark folkopinion mot nedläggning. Kommunfullmäktigeledamöterna lyssnade inte på dem som var berörda av beslutet, inte ens de ledamöter som hörde hemma i Gunnarskog. I stället ven partipiskan och alla lydde. Det värsta för de som ville behålla skolan var kanske att man påskyndade nedläggningsbeslutet så att den kommitté som hade utarbetat en ansökan om att få starta friskola inte hann lämna in i sin ansökan i tid!

Nu är vi i samma situation igen med en mycket stark folkopinion mot nedläggning av sex skolor i Arvika kommun: Vikene skola, Sulviks skola, Hagaskolan, Centralskolan, Kyrkebyskolans högstadium och Järvenskolans högstadium.

Och dessutom protesterar vi starkt mot byggandet av en jättehögstadieskola i kvarteret Hjorten, som täpper igen Centralskolans och Solbergaskolans enda lilla andningshål för utomhussport och idrott. Dessutom skulle alla högstadieelever i Arvika kommun förvägras att välja högstadieskolor med tillgång till elljusspår med skidåkningsmöjligheter på vintern och tillgång till vacker natur och stora möjligheter för utomhusidrott.

Vi har ju också det fria skolvalet som jag skulle vilja utöka med praktiska linjer från och med åttonde årskursen för att förbättra arbetsron på högstadiet och för att förbättra yrkesutbildningen. Det vore möjligt att skapa en fjärde högstadieskola i Arvika i samarbete med Taserudsgymnasiet !

Erik Torstensson

Vid voteringen i kommunfullmäktige i Arvika om nedläggning av Tväruds skola för några år sedan röstade alla socialdemokrater, alla vänsterpartister och alla folkpartister för nedläggning trots en mycket stark folkopinion mot nedläggning. Kommunfullmäktigeledamöterna lyssnade inte på dem som var berörda av beslutet, inte ens de ledamöter som hörde hemma i Gunnarskog. I stället ven partipiskan och alla lydde. Det värsta för de som ville behålla skolan var kanske att man påskyndade nedläggningsbeslutet så att den kommitté som hade utarbetat en ansökan om att få starta friskola inte hann lämna in i sin ansökan i tid!

Nu är vi i samma situation igen med en mycket stark folkopinion mot nedläggning av sex skolor i Arvika kommun: Vikene skola, Sulviks skola, Hagaskolan, Centralskolan, Kyrkebyskolans högstadium och Järvenskolans högstadium.

Och dessutom protesterar vi starkt mot byggandet av en jättehögstadieskola i kvarteret Hjorten, som täpper igen Centralskolans och Solbergaskolans enda lilla andningshål för utomhussport och idrott. Dessutom skulle alla högstadieelever i Arvika kommun förvägras att välja högstadieskolor med tillgång till elljusspår med skidåkningsmöjligheter på vintern och tillgång till vacker natur och stora möjligheter för utomhusidrott.

Vi har ju också det fria skolvalet som jag skulle vilja utöka med praktiska linjer från och med åttonde årskursen för att förbättra arbetsron på högstadiet och för att förbättra yrkesutbildningen. Det vore möjligt att skapa en fjärde högstadieskola i Arvika i samarbete med Taserudsgymnasiet !

Erik Torstensson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.