2016-04-12 06:00

2016-04-12 06:00

Märkligt agerande

PENGAR

När Swebus vill avsluta sina förbetalda konton, sänder man ut ett mail där man säger att pengarna på kontot kan försvinna, om inte Swebus får kundens bankkonto så man kan betala tillbaka. På Swebus hemsida står inget om detta. Detta mail ser likadant ut som de bluffmejl som kriminella bedragare sänder ut i Post Nords eller Skatteverkets namn.

På Swebus måste man vara medveten om alla varningar i media om nätbedrägerier och att man absolut inte skall svara om någon vill ha numret till bankkontot.

Varför gör man då så här? Jag kan bara se en anledning. Swebus hoppas att kunderna inte skall våga sända sitt kontonummer. På så sätt slipper Swebus betala.

LA

 

När Swebus vill avsluta sina förbetalda konton, sänder man ut ett mail där man säger att pengarna på kontot kan försvinna, om inte Swebus får kundens bankkonto så man kan betala tillbaka. På Swebus hemsida står inget om detta. Detta mail ser likadant ut som de bluffmejl som kriminella bedragare sänder ut i Post Nords eller Skatteverkets namn.

På Swebus måste man vara medveten om alla varningar i media om nätbedrägerier och att man absolut inte skall svara om någon vill ha numret till bankkontot.

Varför gör man då så här? Jag kan bara se en anledning. Swebus hoppas att kunderna inte skall våga sända sitt kontonummer. På så sätt slipper Swebus betala.

LA

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.