2016-04-11 15:35

2016-04-11 15:35

Tänk med hjärta och hjärna

SVERIGE: Det finns en gräns för hur mycket Sverige kan göra

Min mormor var en godhjärtad kvinna. Hon var en ung bondmora med många barn. Det kom ofta luffare till gården som alltid fick något att äta. Min mormor levde inte i Sverige och hennes land drogs med i andra världskriget. Tiderna blev svåra och det började komma andra människor till gården och hon gav mat även till dem. Med tiden fick andra fattiga veta att det fanns en kvinna med varmt hjärta som aldrig sa nej till att hjälpa. Strömmen av människor till gården ökade. I början ville hon hjälpa alla men maten och pengarna sinade och hon förstod att om hon fortsatte skulle hon inte ha mat till sina egna barn. Visst hade de kunnat sälja korna eller låna pengar för att fortsätta att ge men det skulle göra att familjen själv blev fattig och utan försörjning. Med blödande hjärta stängde hon dörren för alla utom släkten.

Min mormor var en god kvinna men också en klok kvinna som tänkte med både hjärta och hjärna. Jag önskar att det fanns någon som hon i Sveriges regering. Då tror jag att man skulle förstå att trots vår goda vilja att hjälpa och vår mänsklighet finns det en gräns för vad som är möjligt, att vi till slut riskerar komma i ett läge där vi alla blir fattiga och inte kan hjälpa någon.

Dotter till en flykting

Min mormor var en godhjärtad kvinna. Hon var en ung bondmora med många barn. Det kom ofta luffare till gården som alltid fick något att äta. Min mormor levde inte i Sverige och hennes land drogs med i andra världskriget. Tiderna blev svåra och det började komma andra människor till gården och hon gav mat även till dem. Med tiden fick andra fattiga veta att det fanns en kvinna med varmt hjärta som aldrig sa nej till att hjälpa. Strömmen av människor till gården ökade. I början ville hon hjälpa alla men maten och pengarna sinade och hon förstod att om hon fortsatte skulle hon inte ha mat till sina egna barn. Visst hade de kunnat sälja korna eller låna pengar för att fortsätta att ge men det skulle göra att familjen själv blev fattig och utan försörjning. Med blödande hjärta stängde hon dörren för alla utom släkten.

Min mormor var en god kvinna men också en klok kvinna som tänkte med både hjärta och hjärna. Jag önskar att det fanns någon som hon i Sveriges regering. Då tror jag att man skulle förstå att trots vår goda vilja att hjälpa och vår mänsklighet finns det en gräns för vad som är möjligt, att vi till slut riskerar komma i ett läge där vi alla blir fattiga och inte kan hjälpa någon.

Dotter till en flykting

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.