2016-04-11 06:00

2016-04-18 08:03

Nya kommunpengar till FBK

ORDET ÄR FRITT: Curling/Ishockey

Karlstads curlingklubb skall snart arrangera VM i mixed och för seniorer.

Vi säger grattis till klubben, som fått detta stora förtroende och håller tummarna för att det skall bli riktigt, riktigt lyckade tävlingar och runt-omkring-arrangemang! Go tur!

Men det är svårt att förstå hur Färjestads BK och kommunen nu uppträder. Kultur- och fritidschefen Mats Ahrén säger (NWT 5/4.): ”Då 42 nationer kommer till mixeddubbelmatcherna ser vi ett värde i att utifrån det goda värdskapet visa upp en av Europas främsta arenor som finns i Karlstad”.

Men Mats, det var ju just för detta, att visa upp sig och göra Karlstad känt över Europa, som FBK fick tio miljoner för drygt ett år sedan och som skall få lika mycket per år även fortsättningsvis. Men FBK försvann ju på direkten från Europaligan. Inte en enda internationell slutspelsmatch! Hur känt blev Karlstad av detta debacle?

Till vilken nytta kom då alla gåvomiljonerna från kommunen?

Nu ställer återigen kommunen upp med mer pengar till FBK för att ¨curlingklubben skall få vara i Löfbergs arena!

Hur sniken får FBK vara och hur dumma beslut får kommunen fatta?

Varför sätter inte kommunen ner foten och kräver att FBK använder tidigare kommunala tilldelningar?

Miljonerna måste ligga på hög där borta i Löfbergs arena eftersom de enligt kommunstyrelsens ordförande inte får användas vid exempelvis köp av spelare. Bara till att göra Karlstad känt utomlands! Vilka floskler!

Det enda rätta vore att FBK betalar tillbaka de kommunala miljonbidragen, då man inte uppfyller ingångna överenskommelser. Men så rätt tänker nog inte den klubben och kommunen har inte kurage nog att kräva det av sina gunstlingar. Men de slantarna skulle göra väldigt stor nytta i alla små fattiga idrottsföreningar i kommunen, bl.a. curlingklubben.

Jag vågar tro, ja, jag är övertygad om, att just curlingklubben nu kommer att göra Karlstad mer känd över Europa och världen än vad FBK, trots alla biståndsmiljoner, någonsin har förmåga att göra.

"RW"

Vi säger grattis till klubben, som fått detta stora förtroende och håller tummarna för att det skall bli riktigt, riktigt lyckade tävlingar och runt-omkring-arrangemang! Go tur!

Men det är svårt att förstå hur Färjestads BK och kommunen nu uppträder. Kultur- och fritidschefen Mats Ahrén säger (NWT 5/4.): ”Då 42 nationer kommer till mixeddubbelmatcherna ser vi ett värde i att utifrån det goda värdskapet visa upp en av Europas främsta arenor som finns i Karlstad”.

Men Mats, det var ju just för detta, att visa upp sig och göra Karlstad känt över Europa, som FBK fick tio miljoner för drygt ett år sedan och som skall få lika mycket per år även fortsättningsvis. Men FBK försvann ju på direkten från Europaligan. Inte en enda internationell slutspelsmatch! Hur känt blev Karlstad av detta debacle?

Till vilken nytta kom då alla gåvomiljonerna från kommunen?

Nu ställer återigen kommunen upp med mer pengar till FBK för att ¨curlingklubben skall få vara i Löfbergs arena!

Hur sniken får FBK vara och hur dumma beslut får kommunen fatta?

Varför sätter inte kommunen ner foten och kräver att FBK använder tidigare kommunala tilldelningar?

Miljonerna måste ligga på hög där borta i Löfbergs arena eftersom de enligt kommunstyrelsens ordförande inte får användas vid exempelvis köp av spelare. Bara till att göra Karlstad känt utomlands! Vilka floskler!

Det enda rätta vore att FBK betalar tillbaka de kommunala miljonbidragen, då man inte uppfyller ingångna överenskommelser. Men så rätt tänker nog inte den klubben och kommunen har inte kurage nog att kräva det av sina gunstlingar. Men de slantarna skulle göra väldigt stor nytta i alla små fattiga idrottsföreningar i kommunen, bl.a. curlingklubben.

Jag vågar tro, ja, jag är övertygad om, att just curlingklubben nu kommer att göra Karlstad mer känd över Europa och världen än vad FBK, trots alla biståndsmiljoner, någonsin har förmåga att göra.

"RW"

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.