2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Ställer krav på nyhetsbevakning

KRITIK:

Replik till signaturen M F (NWT 6/4):

När du bemöter min insändare slår du in öppna dörrar. Jag har aldrig påstått att en regional tidning inte ska uppmärksamma det regionala. Det vore ju helt absurt. Vad jag menar är att det finns en tendens att vissa kulturyttringar får oproportionellt mycket och ibland omotiverad uppmärksamhet. Lerinmuseets kafé har säkert gott kaffe och trevlig personal, men det är knappast kulturredaktörens uppgift att slå fast det över en helsida. Detta sker på bekostnad av en verkligt levande bevakning av allt som händer inom den värmländska kulturen.

Du avrundar med att misstänka att min insändare beror på ”den svenska avundsjukan”, detta trista uttryck som plockas fram så fort någon luftar kritik. Att kritisera en personfixerad mediabevakning är inte avundsjuka – det är bara att ställa krav på min dagliga leverantör av lokala nyheter.

Argus

Replik till signaturen M F (NWT 6/4):

När du bemöter min insändare slår du in öppna dörrar. Jag har aldrig påstått att en regional tidning inte ska uppmärksamma det regionala. Det vore ju helt absurt. Vad jag menar är att det finns en tendens att vissa kulturyttringar får oproportionellt mycket och ibland omotiverad uppmärksamhet. Lerinmuseets kafé har säkert gott kaffe och trevlig personal, men det är knappast kulturredaktörens uppgift att slå fast det över en helsida. Detta sker på bekostnad av en verkligt levande bevakning av allt som händer inom den värmländska kulturen.

Du avrundar med att misstänka att min insändare beror på ”den svenska avundsjukan”, detta trista uttryck som plockas fram så fort någon luftar kritik. Att kritisera en personfixerad mediabevakning är inte avundsjuka – det är bara att ställa krav på min dagliga leverantör av lokala nyheter.

Argus

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.