2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Söker men får inget

BOSTÄDER:

Det är inte lätt när man blir akut bostadslös vid ändrade förhållanden. Jag har ringt runt till olika fastighetsbolag, men det finns inget att få, det råder kö system i hela Sverige nu och kan ta minst ett år innan man får något.

Jag ringde fem bolag varav två uttryckte sig på följande sätt:

– Är du svensk?

– Ja, det är jag.

– Då har vi inget. Vi hyr bara ut till invandrare.

– Va?

– Ja, det är säkra pengar från socialen.

Jag har en inkomst och lite pengar på banken, men det hjälper inte. Jag har hört från flera håll att jag inte är ensam om detta bemötande och undrar nu om det inte är snudd på diskriminering av oss svenskar som vill klara oss själva?

Berta A

Det är inte lätt när man blir akut bostadslös vid ändrade förhållanden. Jag har ringt runt till olika fastighetsbolag, men det finns inget att få, det råder kö system i hela Sverige nu och kan ta minst ett år innan man får något.

Jag ringde fem bolag varav två uttryckte sig på följande sätt:

– Är du svensk?

– Ja, det är jag.

– Då har vi inget. Vi hyr bara ut till invandrare.

– Va?

– Ja, det är säkra pengar från socialen.

Jag har en inkomst och lite pengar på banken, men det hjälper inte. Jag har hört från flera håll att jag inte är ensam om detta bemötande och undrar nu om det inte är snudd på diskriminering av oss svenskar som vill klara oss själva?

Berta A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.