2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Oreda följer i Fredrik Larssons fotspår

LANDSTINGSPOLITIK:

Efter att ha följt det senaste årets skriverier om landstinget och nu senast om moderaterna kan jag konstatera att Fredrik Larssons (M) förmåga att arbeta med och för människor inte verkar vara hans starka sida.

Den skenande ekonomin i landstinget är orsaken till att värmlänningar inte kommer få den hjälp de behöver nu och i framtiden. Den kraschade ekonomin och en ledning som saknar kontroll, kompetens och vilja innebär säkerligen att ett stort antal människor utöver patienterna inte har en trygg arbetsplats.

Nedskärning på ett hundratal tjänster, omänskligt många övertidstimmar och brist på läkare mm måste innebära att de som arbetar inom landstinget inte kan ha en bra arbetsmiljö. Mitt i den här röran som politikerna ha skapat bestämmer de dessutom att ta bort ett relativ billigt tack till personalen som kämpat på under året. Att dra in julbord och julgåva för personal innebär inte en ekonomisk förlust men en symbolisk käftsmäll. Uppenbarligen hjälper det inte verksamheten att ha ett tiotal landstingsråd anställda. Varför inte ta ersättningen från en av dessa för att finansiera ett litet tack till personalen?

Nu verkar även Larsson vara inblandad i arbetsmiljöproblem för personal inom partiet. För det första, hur hinner Larsson vara arbetsgivare och styrelseordförande för annan verksamhet med tanke på att han driver landstinget som är en av länets största verksamheter? För det andra hur kan en person skapa en otrygghet för personal och hamna i konflikt i alla verksamheter han är ansvarig för?

Säkerligen kommer det sluta på samma sätt med personalen i partiet som med de hundratal anställda inom landstinget. De kommer få gå ut bakvägen och Fredrik Larsson får med stöd av sina partikamrater fortsätta genom sin makt att leka med andra människors liv.

Vad säger ni andra landstingsråd, är det någon som överhuvudtaget reagerar?

Värmländsk arbetsgivare

Efter att ha följt det senaste årets skriverier om landstinget och nu senast om moderaterna kan jag konstatera att Fredrik Larssons (M) förmåga att arbeta med och för människor inte verkar vara hans starka sida.

Den skenande ekonomin i landstinget är orsaken till att värmlänningar inte kommer få den hjälp de behöver nu och i framtiden. Den kraschade ekonomin och en ledning som saknar kontroll, kompetens och vilja innebär säkerligen att ett stort antal människor utöver patienterna inte har en trygg arbetsplats.

Nedskärning på ett hundratal tjänster, omänskligt många övertidstimmar och brist på läkare mm måste innebära att de som arbetar inom landstinget inte kan ha en bra arbetsmiljö. Mitt i den här röran som politikerna ha skapat bestämmer de dessutom att ta bort ett relativ billigt tack till personalen som kämpat på under året. Att dra in julbord och julgåva för personal innebär inte en ekonomisk förlust men en symbolisk käftsmäll. Uppenbarligen hjälper det inte verksamheten att ha ett tiotal landstingsråd anställda. Varför inte ta ersättningen från en av dessa för att finansiera ett litet tack till personalen?

Nu verkar även Larsson vara inblandad i arbetsmiljöproblem för personal inom partiet. För det första, hur hinner Larsson vara arbetsgivare och styrelseordförande för annan verksamhet med tanke på att han driver landstinget som är en av länets största verksamheter? För det andra hur kan en person skapa en otrygghet för personal och hamna i konflikt i alla verksamheter han är ansvarig för?

Säkerligen kommer det sluta på samma sätt med personalen i partiet som med de hundratal anställda inom landstinget. De kommer få gå ut bakvägen och Fredrik Larsson får med stöd av sina partikamrater fortsätta genom sin makt att leka med andra människors liv.

Vad säger ni andra landstingsråd, är det någon som överhuvudtaget reagerar?

Värmländsk arbetsgivare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.