2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Män och journalister tiger

VÅLDTÄKT:

Så har det hänt igen! Gruppvåldtäkt på kvinna i helgen. Nu ska snart offret som redan kränkts tillräckligt sitta i rätten och förnedras ytterligare med frågor om hur hon var klädd, om hon sa nej nog högt, om hon höll ihop benen och så vidare.

Vi lever i ett land som sägs vara jämställt, men nästan hälften av befolkningen (kvinnorna) lever ett otryggt och begränsat liv. Själv går jag ogärna ut ensam efter skymning, ja faktiskt inte ens ljusa kvällar. Jag gillar att vara ute i motionsspår men känner ofta oro på grund av otrevliga incidenter som inträffat i spåren jag besöker. Måste man börja beväpna sig för att vistas ute?

Jag saknar reaktioner från manskåren över deras ”bröders” beteende och hur det sedan hanteras av rättsväsendet. Jag vill ju ändå tro att de flesta män tar avstånd från kvinnoförnedringen som pågår. Har jag fel? Varför yttrar sig så få? Journalistskrået verkar inte heller tycka att frågan har tillräckligt hög prioritet.

Aina Carlhed

Så har det hänt igen! Gruppvåldtäkt på kvinna i helgen. Nu ska snart offret som redan kränkts tillräckligt sitta i rätten och förnedras ytterligare med frågor om hur hon var klädd, om hon sa nej nog högt, om hon höll ihop benen och så vidare.

Vi lever i ett land som sägs vara jämställt, men nästan hälften av befolkningen (kvinnorna) lever ett otryggt och begränsat liv. Själv går jag ogärna ut ensam efter skymning, ja faktiskt inte ens ljusa kvällar. Jag gillar att vara ute i motionsspår men känner ofta oro på grund av otrevliga incidenter som inträffat i spåren jag besöker. Måste man börja beväpna sig för att vistas ute?

Jag saknar reaktioner från manskåren över deras ”bröders” beteende och hur det sedan hanteras av rättsväsendet. Jag vill ju ändå tro att de flesta män tar avstånd från kvinnoförnedringen som pågår. Har jag fel? Varför yttrar sig så få? Journalistskrået verkar inte heller tycka att frågan har tillräckligt hög prioritet.

Aina Carlhed

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.