2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Fortfarande sjuk efter drygt sex år

VACCIN:

Jag har nu varit kroniskt sjuk i sex år och fem månader eller 2 330 dagar efter att ha vaccinerat mig mot svininfluensa. Jag har genomgått 50 läkarbesök och har lämnat över 200 provrör med blodprover – utan att ha fått någon egentlig diagnos.

Mitt fall har varit uppe i läkemedelsskadenämnden där utlåtandet blev att mina ”eventuella biverkningar är lindringare än om du fått influensan”...!

Amerikanska soldater vaccinerades med samma substanser under Kuwaitkriget. De biverkningar detta medförde gick till domstol där amerikanska staten fick ersätta för de skador som uppstod. Därefter förbjöds substanserna.

Socialstyrelsen och Läkemedelsverket borde ha insett att stora kyrkklockan gick när Glaxo Smith Klein krävde att allt eventuellt ansvar angående biverkningar skulle skrivas in i kontraktet.

Jag är inte i första hand ute efter skadestånd och skulle till och med kunna betala för att få ett erkännande. Men det känns besynnerligt att statliga verk tycker sig kunna göra fel utan att stå för det. Om jag gör det minsta fel som privatperson, så får jag plikta.

Thore Karlsson

Jag har nu varit kroniskt sjuk i sex år och fem månader eller 2 330 dagar efter att ha vaccinerat mig mot svininfluensa. Jag har genomgått 50 läkarbesök och har lämnat över 200 provrör med blodprover – utan att ha fått någon egentlig diagnos.

Mitt fall har varit uppe i läkemedelsskadenämnden där utlåtandet blev att mina ”eventuella biverkningar är lindringare än om du fått influensan”...!

Amerikanska soldater vaccinerades med samma substanser under Kuwaitkriget. De biverkningar detta medförde gick till domstol där amerikanska staten fick ersätta för de skador som uppstod. Därefter förbjöds substanserna.

Socialstyrelsen och Läkemedelsverket borde ha insett att stora kyrkklockan gick när Glaxo Smith Klein krävde att allt eventuellt ansvar angående biverkningar skulle skrivas in i kontraktet.

Jag är inte i första hand ute efter skadestånd och skulle till och med kunna betala för att få ett erkännande. Men det känns besynnerligt att statliga verk tycker sig kunna göra fel utan att stå för det. Om jag gör det minsta fel som privatperson, så får jag plikta.

Thore Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.