2016-04-07 13:32

2016-04-07 13:32

Dåligt omdöme, droger och alkohol skrämmer...

VÄRMLAND: Mörkrädd av utvecklingen

Efter att ha följt medierapportering en längre tid och själv bevittnat en hel del på våra vägar, börjar jag undra över omdömet bland vissa trafikanter.

Varje dygn kan man läsa om rattfylleri och drograttfylleri på de värmländska vägarna. Då ska man komma ihåg att polisen bara lyckas skumma på ytan av alla påverkade bilister, mörkertalet är stort: statistik talar om att bara en på sju blir ertappad!

Jag blir mörkrädd när jag tänker på detta och den helt vanliga omdömeslöshet som råder på vägarna: nonchalans av gällande hastighetsbegränsningar, vansinnesomkörningar i kurvor och på backkrön samt de som ligger med meterlucka och stressar framförvarande bilist. Detta är inga överdrifter, enbart fakta som dagligen kan bevittnas.

När man då betänker den allt vanligare trenden att supa och droga skallen av sig och sedan lägger ihop det med den totala omdömeslösheten som råder på vägarna, så är jag inte förvånad över olycksfallsrapportering och alltmer omfattande rapportering om droger och alkohol bakom ratten – inte förvånad utan bara mörkrädd!

Observer

Efter att ha följt medierapportering en längre tid och själv bevittnat en hel del på våra vägar, börjar jag undra över omdömet bland vissa trafikanter.

Varje dygn kan man läsa om rattfylleri och drograttfylleri på de värmländska vägarna. Då ska man komma ihåg att polisen bara lyckas skumma på ytan av alla påverkade bilister, mörkertalet är stort: statistik talar om att bara en på sju blir ertappad!

Jag blir mörkrädd när jag tänker på detta och den helt vanliga omdömeslöshet som råder på vägarna: nonchalans av gällande hastighetsbegränsningar, vansinnesomkörningar i kurvor och på backkrön samt de som ligger med meterlucka och stressar framförvarande bilist. Detta är inga överdrifter, enbart fakta som dagligen kan bevittnas.

När man då betänker den allt vanligare trenden att supa och droga skallen av sig och sedan lägger ihop det med den totala omdömeslösheten som råder på vägarna, så är jag inte förvånad över olycksfallsrapportering och alltmer omfattande rapportering om droger och alkohol bakom ratten – inte förvånad utan bara mörkrädd!

Observer

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.