2016-04-06 06:00

2016-04-06 06:00

Vi stärks som en kulturstad

KARLSTAD:

Svar till signaturen Kenneth på Sundsta (NWT 2/4):

Vi tror att kultur är viktigt för människorna i en kommun och satsar därför kraftfullt på kultur. Det rör allt från Wermland Opera över Putte i parken till studieförbundens verksamhet. Konsthallen Lars Lerin ingår i detta.

2014 hade vi cirka 35 000 besökare och inväntar siffran för 2015. Vi har ett bra avtal där det ingår att Lars Lerin deltar i besöksnäringens arbete, öppnar upp för elever, krav på förnyelse av konstsamlingen och fyra gästutställningar per år. Vi är övertygade om att detta är ett bra samarbete som stärker Karlstad som en kultur- och besöksstad.

Per-Inge Lidén

Kommunalråd (MP)

Svar till signaturen Kenneth på Sundsta (NWT 2/4):

Vi tror att kultur är viktigt för människorna i en kommun och satsar därför kraftfullt på kultur. Det rör allt från Wermland Opera över Putte i parken till studieförbundens verksamhet. Konsthallen Lars Lerin ingår i detta.

2014 hade vi cirka 35 000 besökare och inväntar siffran för 2015. Vi har ett bra avtal där det ingår att Lars Lerin deltar i besöksnäringens arbete, öppnar upp för elever, krav på förnyelse av konstsamlingen och fyra gästutställningar per år. Vi är övertygade om att detta är ett bra samarbete som stärker Karlstad som en kultur- och besöksstad.

Per-Inge Lidén

Kommunalråd (MP)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.