2016-04-05 06:00

2016-04-05 06:00

Jättarna slår ut de mindre

MATAFFÄRER:

De stora matvarukedjorna ger sig in på områden med varor alltifrån knappnålar till dyr trädgårdsutrustning. Deras stora inköp gör att priserna ut till kund ofta är lägre än vad den mindre butiken kan erbjuda.

Jag är ytterst tveksam till att det enorma sortimentet hos de stora matvaruhusen är lönsamma, men det gör det svårt för de mindre affärerna att överleva.

Samhällsbetraktare

De stora matvarukedjorna ger sig in på områden med varor alltifrån knappnålar till dyr trädgårdsutrustning. Deras stora inköp gör att priserna ut till kund ofta är lägre än vad den mindre butiken kan erbjuda.

Jag är ytterst tveksam till att det enorma sortimentet hos de stora matvaruhusen är lönsamma, men det gör det svårt för de mindre affärerna att överleva.

Samhällsbetraktare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.