2016-04-05 06:00

2016-04-05 06:00

Gustavianska polisprioriteringar

LAG & ORDNING:

Polisen bötfäller allt färre fortkörare. På fem år har statens intäkter från ordningsböter minskat med över en fjärdedel, visar en genomgång av Dagens Nyheter. Orsaken är att trafiksäkerhetskontroller inte längre prioriteras.

Vad det är som prioriteras läste jag i NWT 31/3. En man gick till ett träd för att kräkas. Efter några sekunder dök en polis upp, bröt upp hans armar så att jackan gick sönder och påstod att han hade kissat mot trädet. Mannen blev åtalad för förargelseväckande beteende. Tingsrätten friade honom: ”Ord står mot ord.”

Det känns som att polisens prioriteringar inte har förändrats särskilt mycket sedan Gustav III:s tid...

Mindre kissdom och mer visdom vore önskvärt!

Jean Fredman

Polisen bötfäller allt färre fortkörare. På fem år har statens intäkter från ordningsböter minskat med över en fjärdedel, visar en genomgång av Dagens Nyheter. Orsaken är att trafiksäkerhetskontroller inte längre prioriteras.

Vad det är som prioriteras läste jag i NWT 31/3. En man gick till ett träd för att kräkas. Efter några sekunder dök en polis upp, bröt upp hans armar så att jackan gick sönder och påstod att han hade kissat mot trädet. Mannen blev åtalad för förargelseväckande beteende. Tingsrätten friade honom: ”Ord står mot ord.”

Det känns som att polisens prioriteringar inte har förändrats särskilt mycket sedan Gustav III:s tid...

Mindre kissdom och mer visdom vore önskvärt!

Jean Fredman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.