2016-04-05 15:11

2016-04-05 15:11

Det är tidningens uppgift att skriva om det regionala

KARLSTAD: Den lömska svenska avundsjukan bör motas i grind

Svar till signaturen Argus (NWT 4/4):

I min värld har en regional tidning just det uppdraget: att uppmärksamma regionala profiler. Det är ju inte bara värmlänningar som läser NWT och då tjänar det uppdraget dessutom till att sätta Värmland på kartan.

Stora delar av sportbilagan handlar om regionala förmågor. Och många namn återkommer ofta. Det kan man ju också se som en marknadsföring för den individen/det laget. Och det finns fler exempel: den årliga Barnmässan i Karlstad och Putte i parken med mera. Hur intressanta skulle våra regionala tidningar vara om den delen av information inte fick ta plats?

När det gäller Lars Lerin, som även är en internationellt erkänd konstnär och författare, skulle det enligt min mening vara skamligt att inte uppmärksamma allt som pågår runt honom.

En tanke som slår mig när jag läser en insändare som din är att det kanske bottnar i den lömska svenska avundsjukan? Något för oss alla att tänka på och mota i grind – om vi vill vara med och se ett utvecklat och framgångsrikt Värmland.

M F

Svar till signaturen Argus (NWT 4/4):

I min värld har en regional tidning just det uppdraget: att uppmärksamma regionala profiler. Det är ju inte bara värmlänningar som läser NWT och då tjänar det uppdraget dessutom till att sätta Värmland på kartan.

Stora delar av sportbilagan handlar om regionala förmågor. Och många namn återkommer ofta. Det kan man ju också se som en marknadsföring för den individen/det laget. Och det finns fler exempel: den årliga Barnmässan i Karlstad och Putte i parken med mera. Hur intressanta skulle våra regionala tidningar vara om den delen av information inte fick ta plats?

När det gäller Lars Lerin, som även är en internationellt erkänd konstnär och författare, skulle det enligt min mening vara skamligt att inte uppmärksamma allt som pågår runt honom.

En tanke som slår mig när jag läser en insändare som din är att det kanske bottnar i den lömska svenska avundsjukan? Något för oss alla att tänka på och mota i grind – om vi vill vara med och se ett utvecklat och framgångsrikt Värmland.

M F

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.