2016-04-04 06:00

2016-04-04 06:00

:

Som arbetssökande/arbetslös får man många frågor och blickar. En del är bra, andra är mindre trevliga.

Vid en eventuell anställning förekommer ingen löneförhandling. Man ska vara tacksam för att bli anställd och få lön.

Ett bemanningsföretag erbjuder alla samma ingångslön, oavsett meriter. Ingångslönen är beräknad för en nyexaminerad gymnasist. Vid löneförhandlingen blir svaret från bemanningsföretaget: Nu har du ju inget arbete, så...

Arbetssökande

Som arbetssökande/arbetslös får man många frågor och blickar. En del är bra, andra är mindre trevliga.

Vid en eventuell anställning förekommer ingen löneförhandling. Man ska vara tacksam för att bli anställd och få lön.

Ett bemanningsföretag erbjuder alla samma ingångslön, oavsett meriter. Ingångslönen är beräknad för en nyexaminerad gymnasist. Vid löneförhandlingen blir svaret från bemanningsföretaget: Nu har du ju inget arbete, så...

Arbetssökande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.