2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Utökat rökförbud på gång

BUSSHÅLLPLATSER: Luftrörsrelaterade problem

Svar till signaturen Muntaser (NWT 30/3):

Vi uppmuntrar gärna till visad hänsyn mot både medresenärer och förare, om man röker. Det finns många som lider av astma eller andra luftrörsrelaterade problem som kan förvärras av tobaksrök. Vi har därför texten ”Rökning undanbedes” i de flesta av våra väderskydd då rökningen påverkar resandemiljön för våra resenärer och arbetsmiljön för våra förare

Det är redan i dag förbjudet att röka i samband med kollektivtrafikresor och det pågår just nu en utredning, Tobaksdirektivutredningen, där man tittar på att utöka det lagstadgade förbudet till att även gälla alla typer av busshållplatser.

Även om uppvärmning av väderskydden är en bekväm idé för våra vintermånader är det svårt att hitta en kostnads- och miljöeffektiv lösning för detta. Men utveckling sker ständigt hos våra leverantörer, så det kanske är något som kommer i framtiden.

Anders Dyberg

Karlstadsbuss

Svar till signaturen Muntaser (NWT 30/3):

Vi uppmuntrar gärna till visad hänsyn mot både medresenärer och förare, om man röker. Det finns många som lider av astma eller andra luftrörsrelaterade problem som kan förvärras av tobaksrök. Vi har därför texten ”Rökning undanbedes” i de flesta av våra väderskydd då rökningen påverkar resandemiljön för våra resenärer och arbetsmiljön för våra förare

Det är redan i dag förbjudet att röka i samband med kollektivtrafikresor och det pågår just nu en utredning, Tobaksdirektivutredningen, där man tittar på att utöka det lagstadgade förbudet till att även gälla alla typer av busshållplatser.

Även om uppvärmning av väderskydden är en bekväm idé för våra vintermånader är det svårt att hitta en kostnads- och miljöeffektiv lösning för detta. Men utveckling sker ständigt hos våra leverantörer, så det kanske är något som kommer i framtiden.

Anders Dyberg

Karlstadsbuss

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.