2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Saknar julpostpåsarna

REKLAM:

Angående insändarna om reklam och samhällsinformation i NWT 31/3 och 1/4:

Då vi inte vill ha reklam i brevlådan har vi satt upp en lapp om detta. Tyvärr innebär det att vi inte heller får sådant som vi klassar som samhällsinformation. Till exempel saknar vi julpostpåsarna, som enligt uppgift från Posten klassas som reklam! Även om de är alltför snålt tilltagna för att rymma alla våra julkort så bär de på värdefull information. Det gör även Postens portotabeller, och även om dessa går att få tag i vid Postens utlämningsställen så skulle jag uppskatta att få dem i brevlådan för att inte missa portoförändringar av olika slag.

Vi har heller inte fått några nya telefonkataloger sedan 2014. För mig är det oerhört mycket smidigare att snabbt kunna slå upp ett telefonnummer eller en adress i en fysisk telefonkatalog än att behöva sätta på datorn och söka den vägen och jag hoppas snart få nya, uppdaterade telefonkataloger i postlådan. Det måtte väl ändå klassas som viktig samhällsinformation?

Det kan finnas mer information som vi som undanber oss reklam inte får tillgång till. Är det månne ett sätt att förmå oss att plocka bort våra ”Nej tack till reklam”-lappar?

Informationssökande

Angående insändarna om reklam och samhällsinformation i NWT 31/3 och 1/4:

Då vi inte vill ha reklam i brevlådan har vi satt upp en lapp om detta. Tyvärr innebär det att vi inte heller får sådant som vi klassar som samhällsinformation. Till exempel saknar vi julpostpåsarna, som enligt uppgift från Posten klassas som reklam! Även om de är alltför snålt tilltagna för att rymma alla våra julkort så bär de på värdefull information. Det gör även Postens portotabeller, och även om dessa går att få tag i vid Postens utlämningsställen så skulle jag uppskatta att få dem i brevlådan för att inte missa portoförändringar av olika slag.

Vi har heller inte fått några nya telefonkataloger sedan 2014. För mig är det oerhört mycket smidigare att snabbt kunna slå upp ett telefonnummer eller en adress i en fysisk telefonkatalog än att behöva sätta på datorn och söka den vägen och jag hoppas snart få nya, uppdaterade telefonkataloger i postlådan. Det måtte väl ändå klassas som viktig samhällsinformation?

Det kan finnas mer information som vi som undanber oss reklam inte får tillgång till. Är det månne ett sätt att förmå oss att plocka bort våra ”Nej tack till reklam”-lappar?

Informationssökande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.