2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Låt romerna få bo kvar

CAMPING:

Så länge den rumänska regeringen diskriminerar romerna, så att de har svårt att överleva i sitt hemland, kommer de att tvingas att lämna sina hem och sina barn. Deras enda möjlighet är att sitta och tigga här hos oss eller i något annat rikt land. Det är vår skyldighet och plikt att visa medmänsklighet och det enda rimliga är att låta dem bo kvar på campingen i Karlstad så länge det inte finns något annat alternativ. Detta kan inte vara en fråga om pengar. Vid avhysning drabbas dessa människor av lidande – vad är vinsten för Karlstad? De stör ingen och på campingen känner de trygghet.

Undrande

Så länge den rumänska regeringen diskriminerar romerna, så att de har svårt att överleva i sitt hemland, kommer de att tvingas att lämna sina hem och sina barn. Deras enda möjlighet är att sitta och tigga här hos oss eller i något annat rikt land. Det är vår skyldighet och plikt att visa medmänsklighet och det enda rimliga är att låta dem bo kvar på campingen i Karlstad så länge det inte finns något annat alternativ. Detta kan inte vara en fråga om pengar. Vid avhysning drabbas dessa människor av lidande – vad är vinsten för Karlstad? De stör ingen och på campingen känner de trygghet.

Undrande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.