2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Frågor till kommunledningen

KARLSTAD:

Jag läste till min förskräckelse att S och V vill ha ett permanent boende för dem som bor i ”kåkstaden” i Karlstad. Hur skall detta boende se ut ? Som nu, eller ska det byggas tillfälliga bostäder? Ska kommunen svara för att dessa byggs? Ska det dras el och vatten dit? Vem ska betala kalaset? För hur många ska det byggas?

Det enda jag är övertygad om är att ju attraktivare boende det blir desto fler kommer att samlas där, och när det är fullt kommer säkert de som inte har fått plats att kräva av kommunen att det byggs mer – under förutsättning att kommunen betalat för kalaset.

Gäller inte EU:s bestämmelser för nuvarande besökare som håller till på gamla? Enligt vad jag har lärt mig har innevånare i ett EU-land rätt att vistas i ett annat EU-land max tre månader, sedan ska de lämna landet. Boendet i ”kåkstaden” har nu funnits i minst sju månader och jag tror inte att alla lämnar Sverige var tredje månad för att sedan återvända hit. Men den saken har väl polisen koll på, de är ju i princip grannar...

Notera vilka mobiler som används av många som sitter och tigger. Gissningsvis ligger priset på cirka 4 000 kronor. En gång såg jag vilken bil en mycket välklädd herre använde för att köra ut en tiggerska. Det kanske var en engångsföreteelse, men jag är rätt övertygad om att tiggeriet till stor del är organiserat.

Fortfarande realist

Jag läste till min förskräckelse att S och V vill ha ett permanent boende för dem som bor i ”kåkstaden” i Karlstad. Hur skall detta boende se ut ? Som nu, eller ska det byggas tillfälliga bostäder? Ska kommunen svara för att dessa byggs? Ska det dras el och vatten dit? Vem ska betala kalaset? För hur många ska det byggas?

Det enda jag är övertygad om är att ju attraktivare boende det blir desto fler kommer att samlas där, och när det är fullt kommer säkert de som inte har fått plats att kräva av kommunen att det byggs mer – under förutsättning att kommunen betalat för kalaset.

Gäller inte EU:s bestämmelser för nuvarande besökare som håller till på gamla? Enligt vad jag har lärt mig har innevånare i ett EU-land rätt att vistas i ett annat EU-land max tre månader, sedan ska de lämna landet. Boendet i ”kåkstaden” har nu funnits i minst sju månader och jag tror inte att alla lämnar Sverige var tredje månad för att sedan återvända hit. Men den saken har väl polisen koll på, de är ju i princip grannar...

Notera vilka mobiler som används av många som sitter och tigger. Gissningsvis ligger priset på cirka 4 000 kronor. En gång såg jag vilken bil en mycket välklädd herre använde för att köra ut en tiggerska. Det kanske var en engångsföreteelse, men jag är rätt övertygad om att tiggeriet till stor del är organiserat.

Fortfarande realist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.