2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Barn har rätt till skolgång

SVERIGE:

Det är tragiskt hur vissa medier vinklar nyheten om att barn till de människor som tigger på våra gator kan få möjlighet att gå i skola. På SVT står till exempel rubriken att ”barnen kan kräva skolgång i Sverige”, som att det beror på barnen. Barnen har rätt till skolgång. Om de lever upp till vissa premisser, som till exempel tre månader i Sverige utan papper.

Vi är farligt ute när vi pekar ut berörda personer som ansvariga när de egentligen bara gör som vem som helst, de kräver sin rätt. Var inte så missunnsamma. Försök att se dig själv och dina barn i andra i stället!

R O

Det är tragiskt hur vissa medier vinklar nyheten om att barn till de människor som tigger på våra gator kan få möjlighet att gå i skola. På SVT står till exempel rubriken att ”barnen kan kräva skolgång i Sverige”, som att det beror på barnen. Barnen har rätt till skolgång. Om de lever upp till vissa premisser, som till exempel tre månader i Sverige utan papper.

Vi är farligt ute när vi pekar ut berörda personer som ansvariga när de egentligen bara gör som vem som helst, de kräver sin rätt. Var inte så missunnsamma. Försök att se dig själv och dina barn i andra i stället!

R O

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.