2016-04-01 06:00

2016-04-01 06:00

Direktreklam till 92 000 i veckan

VÄRMLAND:

Svar till Carl Jansson (NWT 30/3):

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra och utveckla vår verksamhet. Varje helg delar vi ut direktreklam, gratistidningar och samhällsinformation till cirka 92 000 värmländska hushåll. Vi har glasklara regler gällande hur vi hanterar nej-tack till reklam och kunskapen om dessa regler är en viktig del i vår utbildning av de cirka 200 utdelarna som arbetar hos oss.

Givetvis kan det ändå bli fel ibland men då vidtar vi alltid de åtgärder som behövs för att säkerställa att felet inte upprepas. Jag skulle därför önska att du tog direktkontakt med mig så att vi tillsammans kan utreda vad som har hänt och inte minst var. Det kan vara så att du mycket riktigt har en nej-tack till reklamskylt och att vi har delat ut samhällsinformation och gratistidningar till dig. Detta är då helt korrekt enligt regelverket, men du kanske har uppfattat det som att vi har delat ut reklam till dig. Men för att kunna utreda detta ordentligt behöver jag mer information från dig och jag hoppas att vi snart hörs!

Fredrik Thorsvret

Vd Svensk Direktreklam, Värmland

Svar till Carl Jansson (NWT 30/3):

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra och utveckla vår verksamhet. Varje helg delar vi ut direktreklam, gratistidningar och samhällsinformation till cirka 92 000 värmländska hushåll. Vi har glasklara regler gällande hur vi hanterar nej-tack till reklam och kunskapen om dessa regler är en viktig del i vår utbildning av de cirka 200 utdelarna som arbetar hos oss.

Givetvis kan det ändå bli fel ibland men då vidtar vi alltid de åtgärder som behövs för att säkerställa att felet inte upprepas. Jag skulle därför önska att du tog direktkontakt med mig så att vi tillsammans kan utreda vad som har hänt och inte minst var. Det kan vara så att du mycket riktigt har en nej-tack till reklamskylt och att vi har delat ut samhällsinformation och gratistidningar till dig. Detta är då helt korrekt enligt regelverket, men du kanske har uppfattat det som att vi har delat ut reklam till dig. Men för att kunna utreda detta ordentligt behöver jag mer information från dig och jag hoppas att vi snart hörs!

Fredrik Thorsvret

Vd Svensk Direktreklam, Värmland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.