2016-03-22 10:32

2016-03-22 10:32

Vi måste visa tydligt vad vi förväntar oss av invandrare

SVERIGE: Det har daltats länge nog

Politiker ägnar tid åt att slipa på olika arbetsmarknadsåtgärder för att skynda på integrationen bland asylsökande invandrare. Jag vill säga: strunta i det, det hjälper inte! Ge dem i stället ett tidsbegränsat bidrag i form av ett som är kopplat till ett tillfälligt uppehållstillstånd på tre år. Om vederbörande hittar försörjning under den tiden ska vederbörande få förlängt tillfälligt uppehållstillstånd i ytterligare tre år som sedan kan övergå i ett permanent uppehållstillstånd.

Om vederbörande inte klarar detta ska hon/han utvisas. Då kommer att det fart på integrationen.

Och låt Skatteverket – inte Migrationsverket – utfärda uppehållstillstånden. Nu har Sveriges administratörer daltat länge nog och förväntat sig att asylsökande ska ta ett eget initiativ. Det har uteblivit i decennier. Det är det dags att administrationen visar med hela handen vad Sverige förväntar sig av de asylsökande.

Och till sist: arbetena ifråga ska inte vara av någon skattesubventionerad karaktär – det ska vara riktiga arbeten!

Vincent Magnusson

Politiker ägnar tid åt att slipa på olika arbetsmarknadsåtgärder för att skynda på integrationen bland asylsökande invandrare. Jag vill säga: strunta i det, det hjälper inte! Ge dem i stället ett tidsbegränsat bidrag i form av ett som är kopplat till ett tillfälligt uppehållstillstånd på tre år. Om vederbörande hittar försörjning under den tiden ska vederbörande få förlängt tillfälligt uppehållstillstånd i ytterligare tre år som sedan kan övergå i ett permanent uppehållstillstånd.

Om vederbörande inte klarar detta ska hon/han utvisas. Då kommer att det fart på integrationen.

Och låt Skatteverket – inte Migrationsverket – utfärda uppehållstillstånden. Nu har Sveriges administratörer daltat länge nog och förväntat sig att asylsökande ska ta ett eget initiativ. Det har uteblivit i decennier. Det är det dags att administrationen visar med hela handen vad Sverige förväntar sig av de asylsökande.

Och till sist: arbetena ifråga ska inte vara av någon skattesubventionerad karaktär – det ska vara riktiga arbeten!

Vincent Magnusson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.