2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Vart är sjukvården på väg?

LANDSTINGET:

Hur länge skall man behöva vänta för att få en tid hos läkare? Jag var och sökte hjälp på vårdcentralen Gripen i Karlstad, på en så kallad drop in-tid, men fick inte träffa

någon läkare. Någon upplysning om att det bara skulle bli ett möte med en sköterska fick jag aldrig då jag kom dit! Trots att jag anser att mina problem är akuta, och skulle be om en remiss för MR-röntgen för vidare hjälp på Strängnäskliniken. Fick då upplysning av sköterskan att någon läkare skulle jag inte få träffa den dagen!

De skulle sätta upp mig på prioriteringslista, men trots det har jag inte fått någon tid ännu, det har nu gått en månad!

Då undrar jag hur lång tid det ska behöva ta för de som inte är prioriterade som vill ha en tid för att träffa en läkare. Vad är akut, prioritering, och var finns den läkare som tar helhetsansvaret? Jag är trött på alla stafettläkare med höga löner, har vandrat runt i denna cirkus cirka 15 år hos olika vårdinrättningar, men är fortfarande kvar på ruta ett – utan en säkerställd diagnos.

En av alla besvikna patienter

Hur länge skall man behöva vänta för att få en tid hos läkare? Jag var och sökte hjälp på vårdcentralen Gripen i Karlstad, på en så kallad drop in-tid, men fick inte träffa

någon läkare. Någon upplysning om att det bara skulle bli ett möte med en sköterska fick jag aldrig då jag kom dit! Trots att jag anser att mina problem är akuta, och skulle be om en remiss för MR-röntgen för vidare hjälp på Strängnäskliniken. Fick då upplysning av sköterskan att någon läkare skulle jag inte få träffa den dagen!

De skulle sätta upp mig på prioriteringslista, men trots det har jag inte fått någon tid ännu, det har nu gått en månad!

Då undrar jag hur lång tid det ska behöva ta för de som inte är prioriterade som vill ha en tid för att träffa en läkare. Vad är akut, prioritering, och var finns den läkare som tar helhetsansvaret? Jag är trött på alla stafettläkare med höga löner, har vandrat runt i denna cirkus cirka 15 år hos olika vårdinrättningar, men är fortfarande kvar på ruta ett – utan en säkerställd diagnos.

En av alla besvikna patienter

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.