2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Någon byter ut vår religion

KRISTENDOM/ISLAM:

Allt är inte frid och fröjd i vårt kära fosterland. Sakta men säkert håller någon på att byta ut en religion på tillbakagång – kristendomen – mot en annan – islam – på frammarsch.

Själv född på 1940-talet, med upplevelser av religionsförtryck, blir jag oroad. Islam och kulturen däromkring gör alltmer anspråk på att vilja ställa upp regler för vårt sekulära, demokratiska samhälle.

Jag hörde för cirka ett år sedan en intervju i radio med den muslimske teologen Salahuddin Barakat. Han hävdade att den politik som IS för är fel metod. En annan metod, som han förespråkar, vad skulle den ha som syfte? Samma som IS men utan våld?

Jag blir inte sällan uppmanad till tolerans, men hur står det till med toleransen för svenska värderingar från dem som får en fristad i vårt land?

40-talist

Allt är inte frid och fröjd i vårt kära fosterland. Sakta men säkert håller någon på att byta ut en religion på tillbakagång – kristendomen – mot en annan – islam – på frammarsch.

Själv född på 1940-talet, med upplevelser av religionsförtryck, blir jag oroad. Islam och kulturen däromkring gör alltmer anspråk på att vilja ställa upp regler för vårt sekulära, demokratiska samhälle.

Jag hörde för cirka ett år sedan en intervju i radio med den muslimske teologen Salahuddin Barakat. Han hävdade att den politik som IS för är fel metod. En annan metod, som han förespråkar, vad skulle den ha som syfte? Samma som IS men utan våld?

Jag blir inte sällan uppmanad till tolerans, men hur står det till med toleransen för svenska värderingar från dem som får en fristad i vårt land?

40-talist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.