2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Missnöjd med utbetalningssystemet

A-KASSA:

På grund av nya utbetalningsregler känns a-kassan som ett lotteri. Jag tyckte inte att min senaste utbetalning stämde, så jag mejlade och frågade. Svaret blev följande: Vi ser över en vecka åt gången och ser hur mycket utrymme det finns totalt sett under veckan.

Vadå utrymme? undrade jag och fick till svar: Ja, vi summerar ihop allt arbete du haft under en och samma vecka, och jämför det sedan med din tidigare fastställda genomsnittliga arbetstid och betalar ut en mellanskillnad.

Det är inte så att jag har hur många arbetade timmar som helst. Månaden det gäller arbetade jag ihop 94 timmar, så min ersättning från a-kassan är viktig eftersom jag också är ensamstående. Jag tänker att a-kassan ska vara en inkomstförsäkring, men jag ”förlorade” en och en halv dag med det nya utbetalningssystemet. Jobbade jag gratis dessa dagar?

Alla säger att man måste gå med i a-kassan ifall man blir arbetslös. Varför då? Snälla Kommunal, svara på varför ni har infört detta utbetalningssystemet i stället för att som förut betala för varje arbetslös dag. Det slår så fel och jag har deltidsdagar kvar och har jobbat ihop till min ersättningsperiod själv.

Lottlös

På grund av nya utbetalningsregler känns a-kassan som ett lotteri. Jag tyckte inte att min senaste utbetalning stämde, så jag mejlade och frågade. Svaret blev följande: Vi ser över en vecka åt gången och ser hur mycket utrymme det finns totalt sett under veckan.

Vadå utrymme? undrade jag och fick till svar: Ja, vi summerar ihop allt arbete du haft under en och samma vecka, och jämför det sedan med din tidigare fastställda genomsnittliga arbetstid och betalar ut en mellanskillnad.

Det är inte så att jag har hur många arbetade timmar som helst. Månaden det gäller arbetade jag ihop 94 timmar, så min ersättning från a-kassan är viktig eftersom jag också är ensamstående. Jag tänker att a-kassan ska vara en inkomstförsäkring, men jag ”förlorade” en och en halv dag med det nya utbetalningssystemet. Jobbade jag gratis dessa dagar?

Alla säger att man måste gå med i a-kassan ifall man blir arbetslös. Varför då? Snälla Kommunal, svara på varför ni har infört detta utbetalningssystemet i stället för att som förut betala för varje arbetslös dag. Det slår så fel och jag har deltidsdagar kvar och har jobbat ihop till min ersättningsperiod själv.

Lottlös

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.