2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Många frågor som söker svar

KARLSTAD AIRPORT:

Efter all turbulens kring Karlstad Airport AB som kommit fram, kan man fråga sig på vilka meriter Karlstads kommun har anställt personalen till de ledande befattningarna. Då det kom fram att bolaget gjort ett felaktigt avtal, svarade styrelsens ordförande Nina Larsson att då får vi kontrollera detta. Varför gjordes inte detta innan man skrev på avtalet?

Beträffande tjänsteresor, representation, gåvor till kunder och anställda, så finns det tydliga regler hos Skatteverket. Följer Karlstads kommun dessa regler, eller har de egna?

Vad gjorde Peter Landmark i Las Vegas och New York? Var det tjänsteresor och var det någon person från Karlstads kommun med på dess resor?

Jag förstår inte varför lilla Karlstad ska öppna en flyglinje till Frankfurt. Är det inte bättre att satsa på Arlanda och Kastrup för att komma ut i världen? Förra året såg jag en annons i NWT där man kunde flyga från Karlstad till Nice via Frankfurt. Det tycke jag var intressant, så jag ringde till Karlstads flygplats och frågade efter pris och tider – och fick till svar att de inte har detta utan hänvisade till Lufthansa. Så jag ringde dit men, de hade heller inget svar utan hänvisade till sin hemsida. Varför annonserade man...?

Enligt resultaträkningar för åren 2012-2014 är förlusten drygt 37 miljoner kronor. Man blir både besviken och förbannad på hur Karlstad Airport AB och Karlstads kommun förvaltar våra skattepengar.

Men tack NWT för att ni tog tag i detta, och jag hoppas att det leder till en förändring.

Egen företagare

Efter all turbulens kring Karlstad Airport AB som kommit fram, kan man fråga sig på vilka meriter Karlstads kommun har anställt personalen till de ledande befattningarna. Då det kom fram att bolaget gjort ett felaktigt avtal, svarade styrelsens ordförande Nina Larsson att då får vi kontrollera detta. Varför gjordes inte detta innan man skrev på avtalet?

Beträffande tjänsteresor, representation, gåvor till kunder och anställda, så finns det tydliga regler hos Skatteverket. Följer Karlstads kommun dessa regler, eller har de egna?

Vad gjorde Peter Landmark i Las Vegas och New York? Var det tjänsteresor och var det någon person från Karlstads kommun med på dess resor?

Jag förstår inte varför lilla Karlstad ska öppna en flyglinje till Frankfurt. Är det inte bättre att satsa på Arlanda och Kastrup för att komma ut i världen? Förra året såg jag en annons i NWT där man kunde flyga från Karlstad till Nice via Frankfurt. Det tycke jag var intressant, så jag ringde till Karlstads flygplats och frågade efter pris och tider – och fick till svar att de inte har detta utan hänvisade till Lufthansa. Så jag ringde dit men, de hade heller inget svar utan hänvisade till sin hemsida. Varför annonserade man...?

Enligt resultaträkningar för åren 2012-2014 är förlusten drygt 37 miljoner kronor. Man blir både besviken och förbannad på hur Karlstad Airport AB och Karlstads kommun förvaltar våra skattepengar.

Men tack NWT för att ni tog tag i detta, och jag hoppas att det leder till en förändring.

Egen företagare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.