2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

KARLSTAD

: Politikerna leker med våra skattepengar

Hur länge ska politikerna få fortsätta leka med våra skattepengar? Förra flygplatschefen är det senaste exemplet. Han ”ville” inte fortsätta som chef för flygplatsen när det började bli hett om öronen. Vad gör kommunen då? Jo, man hittar på en ny tjänst med bibehållen lön! Hur är det ens möjligt? Om man inte gör sitt jobb inom kommunen så belönas man med nått nytt hittepå-jobb.

Nu har man börjat ganska hans flitiga användande av företagskorten och där är det många frågetecken. Inkompetenta politiker inom kommunen driver igenom ett köp av HA-gården och försöker vräka mc-klubben men vet inte hur man gör det lagligt, så det har kostat en massa pengar i segdragna domstolsförhandlingar. Man kanske borde ha tagit hjälp av jurister innan, så kanske de hade nått den framgång de önskat.

Kommunen bygger vindkraftverk som inte fungerar som de ska, så de genererar inga pengar utan kostar oss skattebetalare en massa miljoner. Man ger byggnadslov för en massa sjönära lägenheter, så snart har vi Karlstadbor ingenstans centralt sär vi kan komma nära vatten utan att det finns bostäder där. En sak man inte har tänkt på när man bygger alla dessa bostäder, och bygger ut våra köpcentrum, är att infrastrukturen också behöver byggas ut. Vägarna i och runt stan är rent ut sagt i ett bedrövligt skick.

Vi som bor i KBAB får ju dessutom hjälpa till att betala notan för deras lekstuga två gånger eftersom allt överskott från KBAB går rätt in i politikernas egen skattkista, så att de kan fortsätta att leka. De skickar ut en reklamkampanj om att vi är så toleranta. Denna kampanj blev vad man kan kalla ett fiasko då inte ens politikerna själva märkte upp sina brevlådor – och kampanjen var ju inte heller gratis...

Listan kan göras hur lång som helst. Nu får det vara nog, det är dags att politikerna att börja ta sitt ansvar och sluta leka med våra skattepengar. Det är lätt att ha spenderbyxorna på när det inte är ens egna pengar som ska spenderas.

Vera

Hur länge ska politikerna få fortsätta leka med våra skattepengar? Förra flygplatschefen är det senaste exemplet. Han ”ville” inte fortsätta som chef för flygplatsen när det började bli hett om öronen. Vad gör kommunen då? Jo, man hittar på en ny tjänst med bibehållen lön! Hur är det ens möjligt? Om man inte gör sitt jobb inom kommunen så belönas man med nått nytt hittepå-jobb.

Nu har man börjat ganska hans flitiga användande av företagskorten och där är det många frågetecken. Inkompetenta politiker inom kommunen driver igenom ett köp av HA-gården och försöker vräka mc-klubben men vet inte hur man gör det lagligt, så det har kostat en massa pengar i segdragna domstolsförhandlingar. Man kanske borde ha tagit hjälp av jurister innan, så kanske de hade nått den framgång de önskat.

Kommunen bygger vindkraftverk som inte fungerar som de ska, så de genererar inga pengar utan kostar oss skattebetalare en massa miljoner. Man ger byggnadslov för en massa sjönära lägenheter, så snart har vi Karlstadbor ingenstans centralt sär vi kan komma nära vatten utan att det finns bostäder där. En sak man inte har tänkt på när man bygger alla dessa bostäder, och bygger ut våra köpcentrum, är att infrastrukturen också behöver byggas ut. Vägarna i och runt stan är rent ut sagt i ett bedrövligt skick.

Vi som bor i KBAB får ju dessutom hjälpa till att betala notan för deras lekstuga två gånger eftersom allt överskott från KBAB går rätt in i politikernas egen skattkista, så att de kan fortsätta att leka. De skickar ut en reklamkampanj om att vi är så toleranta. Denna kampanj blev vad man kan kalla ett fiasko då inte ens politikerna själva märkte upp sina brevlådor – och kampanjen var ju inte heller gratis...

Listan kan göras hur lång som helst. Nu får det vara nog, det är dags att politikerna att börja ta sitt ansvar och sluta leka med våra skattepengar. Det är lätt att ha spenderbyxorna på när det inte är ens egna pengar som ska spenderas.

Vera

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.