2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Det känns som ett fängelse...

SKOLTRÖTTHET:

Vi skolelever måste gå upp tidigt för att komma till skolan. Att vakna och känna att man ska tillbaka till det man försöker fly ifrån. Vi känner att det vi gör räcker inte för Skolverket eller lärarna. De bedömer oss efter våra dåliga sidor. Vi elever tycker att det är bra med skolan men det blir för mycket. Till slut känns det som ett fängelse.

Personligen har svårt med ett ämne och får extra hjälp för det. Men en planering i handen och ett datum då det ska vara klart funkar inte. Vi behöver mer hjälp mer tid att lära oss. Att vi ska gå upp tidigt, få sen lunch och känna oss fångna är inget vi känner att vi vill lära oss av. Sen är det mycket vikarier i skolorna nu för tiden, för att lärarna ska på möten eller utbildning. Men snälla vi lär oss inget av att vara fångna eller få vikarier minst två gånger i veckan.

Skoltrött elev

Vi skolelever måste gå upp tidigt för att komma till skolan. Att vakna och känna att man ska tillbaka till det man försöker fly ifrån. Vi känner att det vi gör räcker inte för Skolverket eller lärarna. De bedömer oss efter våra dåliga sidor. Vi elever tycker att det är bra med skolan men det blir för mycket. Till slut känns det som ett fängelse.

Personligen har svårt med ett ämne och får extra hjälp för det. Men en planering i handen och ett datum då det ska vara klart funkar inte. Vi behöver mer hjälp mer tid att lära oss. Att vi ska gå upp tidigt, få sen lunch och känna oss fångna är inget vi känner att vi vill lära oss av. Sen är det mycket vikarier i skolorna nu för tiden, för att lärarna ska på möten eller utbildning. Men snälla vi lär oss inget av att vara fångna eller få vikarier minst två gånger i veckan.

Skoltrött elev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.