2016-03-22 06:00

2016-03-22 10:12

Dags för ett fritidsbidrag

TORSBY: För unga flyktingar och obemedlade

Flera miljoner människor är på flykt i världen. Sverige är ett av de länder i Europa som tar emot flest flyktingar. Enligt Migrationsverket är drygt en fjärdedel av alla dessa under 15 år. Den stora flyktingströmmen leder till att många inte har någonstans att ta vägen och har väldigt jobbiga förhållanden.

Alla människor har lika värde och borde ha lika stora möjligheter att få utöva en aktivitet, till exempel en sport eller ett fritidsintresse. Jag vill att alla barn i Torsby ska få denna chans. Religion, hudfärg, rikedom eller etnicitet ska inte spela någon roll. Därför vill jag att kommunen ska införa fritidsbidrag till dem som inte har tillräckligt med pengar. Det skulle leda till att de flyktingar som är här kommer bättre in i samhället och dessutom lär sig språket snabbare. Torsby skulle dessutom kunna bli en inspirationskälla för andra kommuner att göra samma sak.

Jag tänker mig ett fritidsbidrag på cirka 600 kronor; en medlemsavgift går på ungefär 200. Då har man 400 kronor kvar som man kan använda till övriga saker för sin aktivitet, eller till exempel spara till ett par fotbollsskor.

I julas öppnade Fritidsbanken där man kan låna olika sportprodukter kostnadsfritt. Det fungerar som på ett bibliotek, kostnadsfritt och väldigt enkelt. På så sätt får de som inte har råd en möjlighet att utöva sin aktivitet kostnadsfritt, bortsett från föreningsavgiften.

Denna idé, som jag och andra har, tycker jag är oerhört viktig att genomföra. Det kommer leda till mer skatt men också ett jämlikt samhälle. Dessutom kommer det att gynna oss i längden eftersom de som rör på sig presterar bättre i skolan. För visst spelar det ingen roll om man ser olika ut eller talar ett annat språk, men vi har alla lika värde och borde ha lika stor chans att göra något som man tycker är kul!

Johannes Bonander

Flera miljoner människor är på flykt i världen. Sverige är ett av de länder i Europa som tar emot flest flyktingar. Enligt Migrationsverket är drygt en fjärdedel av alla dessa under 15 år. Den stora flyktingströmmen leder till att många inte har någonstans att ta vägen och har väldigt jobbiga förhållanden.

Alla människor har lika värde och borde ha lika stora möjligheter att få utöva en aktivitet, till exempel en sport eller ett fritidsintresse. Jag vill att alla barn i Torsby ska få denna chans. Religion, hudfärg, rikedom eller etnicitet ska inte spela någon roll. Därför vill jag att kommunen ska införa fritidsbidrag till dem som inte har tillräckligt med pengar. Det skulle leda till att de flyktingar som är här kommer bättre in i samhället och dessutom lär sig språket snabbare. Torsby skulle dessutom kunna bli en inspirationskälla för andra kommuner att göra samma sak.

Jag tänker mig ett fritidsbidrag på cirka 600 kronor; en medlemsavgift går på ungefär 200. Då har man 400 kronor kvar som man kan använda till övriga saker för sin aktivitet, eller till exempel spara till ett par fotbollsskor.

I julas öppnade Fritidsbanken där man kan låna olika sportprodukter kostnadsfritt. Det fungerar som på ett bibliotek, kostnadsfritt och väldigt enkelt. På så sätt får de som inte har råd en möjlighet att utöva sin aktivitet kostnadsfritt, bortsett från föreningsavgiften.

Denna idé, som jag och andra har, tycker jag är oerhört viktig att genomföra. Det kommer leda till mer skatt men också ett jämlikt samhälle. Dessutom kommer det att gynna oss i längden eftersom de som rör på sig presterar bättre i skolan. För visst spelar det ingen roll om man ser olika ut eller talar ett annat språk, men vi har alla lika värde och borde ha lika stor chans att göra något som man tycker är kul!

Johannes Bonander

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.