2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Bygg en ishall!

TORSBY KOMMUN: Trött på bilåkning

Jag tycker att vi i Torsby ska bygga en ishall så vi slipper åka bil till Sunne två–fyra gånger i veckan. Sunne och Hagfors har ishall och vår kommun är större än de är. Många hockeyintresserade vill ha en ishall och de som vill gå på hockey kanske inte kan för att det är för dyrt. Föräldrarna kan kanske inte heller skjutsa han eller hon till Sunne eller Hagfors som närmaste ishall ligger. Det är inte bra för miljön för då släpper de ut avgaser i luften när man åker bil. Då blir växthuseffekten större och större. Om man bygger en ishall så kommer garanterat mycket med folk komma och spela hockey eller åka skridskor. Om några där hemma tror att det är för dyrt och onödigt, det är det inte för att man kan också tjäna pengar på det. Till exempel genom medlemsavgifter, hyra ut hallen i några dagar, inträde på match och genom inträde på fritiden om man ska vara där och spela. Cuper kan man göra anordna för att få in pengar. Jag vill att Torsby kommun ska börja spara pengar till en ishall för att det är bra också för ungdomarnas hälsa att sporta. Jag tycker att kommunen ska tänka efter. Nästan alla som gillar att åka skridskor kommer bli jätteglada eller nöjda om det byggs en ishall i Torsby. Tänk på ungdomar och deras fritid!

Vi vill ha en ishall!

Jag tycker att vi i Torsby ska bygga en ishall så vi slipper åka bil till Sunne två–fyra gånger i veckan. Sunne och Hagfors har ishall och vår kommun är större än de är. Många hockeyintresserade vill ha en ishall och de som vill gå på hockey kanske inte kan för att det är för dyrt. Föräldrarna kan kanske inte heller skjutsa han eller hon till Sunne eller Hagfors som närmaste ishall ligger. Det är inte bra för miljön för då släpper de ut avgaser i luften när man åker bil. Då blir växthuseffekten större och större. Om man bygger en ishall så kommer garanterat mycket med folk komma och spela hockey eller åka skridskor. Om några där hemma tror att det är för dyrt och onödigt, det är det inte för att man kan också tjäna pengar på det. Till exempel genom medlemsavgifter, hyra ut hallen i några dagar, inträde på match och genom inträde på fritiden om man ska vara där och spela. Cuper kan man göra anordna för att få in pengar. Jag vill att Torsby kommun ska börja spara pengar till en ishall för att det är bra också för ungdomarnas hälsa att sporta. Jag tycker att kommunen ska tänka efter. Nästan alla som gillar att åka skridskor kommer bli jätteglada eller nöjda om det byggs en ishall i Torsby. Tänk på ungdomar och deras fritid!

Vi vill ha en ishall!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.