2016-03-21 17:04

2016-03-21 17:04

Eventuella nätproblem undersöks

KARLSTADS UNIVERSITET:

Svar till signaturen T-Rex gamers (nwt.se 18/3):

Vi ser det som oerhört viktigt att förse alla studenter med en väl fungerande internetuppkoppling vid Karlstads universitet. Inom universitetsbibliotekets lokaler har vi god täckning och våra mätningar visar inte att det skulle vara fullt i nätet. I undantagsfall – i situationer med mycket hög belastning och när många vill använda systemen samtidigt, kan det uppstå situationer med trängsel. Det är något vi gör vårt bästa för att hålla koll på och vi utökar också kapaciteten vid behov.

I de flesta fall när studenter har uppkopplingsproblem, beror det inte på nätet utan på tekniska problem med datorn/plattan/telefonen etc. Vi rekommenderar då att studenterna vänder sig till vår studentsupport.

Vi kommer nu att ytterligare intensifiera kapacitet- och tillgänglighetsarbetet genom att noggrant undersöka eventuella nätproblem inom universitetsbibliotekets lokaler och därefter vidta nödvändiga åtgärder.

Mats Möller

IT-chef vid Karlstads universitet

Svar till signaturen T-Rex gamers (nwt.se 18/3):

Vi ser det som oerhört viktigt att förse alla studenter med en väl fungerande internetuppkoppling vid Karlstads universitet. Inom universitetsbibliotekets lokaler har vi god täckning och våra mätningar visar inte att det skulle vara fullt i nätet. I undantagsfall – i situationer med mycket hög belastning och när många vill använda systemen samtidigt, kan det uppstå situationer med trängsel. Det är något vi gör vårt bästa för att hålla koll på och vi utökar också kapaciteten vid behov.

I de flesta fall när studenter har uppkopplingsproblem, beror det inte på nätet utan på tekniska problem med datorn/plattan/telefonen etc. Vi rekommenderar då att studenterna vänder sig till vår studentsupport.

Vi kommer nu att ytterligare intensifiera kapacitet- och tillgänglighetsarbetet genom att noggrant undersöka eventuella nätproblem inom universitetsbibliotekets lokaler och därefter vidta nödvändiga åtgärder.

Mats Möller

IT-chef vid Karlstads universitet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.