2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

Nästan alla trivs på skolan

NORDMARKENS SKOLA: Försök ta reda på sanningen

Som anställda på Nordmarkens skola i Årjäng har vi mötts av svarta rubriker i NWT under några månader. Vår arbetsplats har utmålats som otrygg och rentav skadlig för eleverna. Mellan raderna har man kunnat läsa att vi som anställda bara lutar oss tillbaka och betraktar eländet utan att ingripa eller bry oss. Men inget kan vara mer fel.

För det första har det smugit sig in direkta faktafel och grova överdrifter i de artiklar som handlar om vår verklighet. Vi som jobbar känner inte igen flera av påståendena och vi tycker att NWT som seriös tidning borde försöka ta reda på fakta i stället för att sprida osanna rykten, som skadar både enskilda individer och en hel arbetsplats.

För det andra har skolans trygghetsteam gjort en elevenkät som besvarats anonymt och där resultatet visar att så gott som alla elever känner sig trygga och trivs på skolan. Resultatet av denna enkät skulle vi gärna vilja att NWT skrev om eftersom dessa uppgifter kommer från eleverna själva och inte från någon enskild anonym uppgiftslämnare.

För det tredje bjöds NWT in av skolan när niorna framförde sin årliga föreställning med sketcher, sång och dans. Detta valde redaktionen uppenbarligen bort. Berodde detta på att man anser att positiva nyheter om vår verklighet inte passar in i den sanning tidningen valt att tro på?

Om NWT och andra massmedier ska behålla sin trovärdighet, måste man bibehålla sin objektivitet och inte bara sträva efter braskande rubriker.

Personal Nordmarkens skola, Årjäng

Som anställda på Nordmarkens skola i Årjäng har vi mötts av svarta rubriker i NWT under några månader. Vår arbetsplats har utmålats som otrygg och rentav skadlig för eleverna. Mellan raderna har man kunnat läsa att vi som anställda bara lutar oss tillbaka och betraktar eländet utan att ingripa eller bry oss. Men inget kan vara mer fel.

För det första har det smugit sig in direkta faktafel och grova överdrifter i de artiklar som handlar om vår verklighet. Vi som jobbar känner inte igen flera av påståendena och vi tycker att NWT som seriös tidning borde försöka ta reda på fakta i stället för att sprida osanna rykten, som skadar både enskilda individer och en hel arbetsplats.

För det andra har skolans trygghetsteam gjort en elevenkät som besvarats anonymt och där resultatet visar att så gott som alla elever känner sig trygga och trivs på skolan. Resultatet av denna enkät skulle vi gärna vilja att NWT skrev om eftersom dessa uppgifter kommer från eleverna själva och inte från någon enskild anonym uppgiftslämnare.

För det tredje bjöds NWT in av skolan när niorna framförde sin årliga föreställning med sketcher, sång och dans. Detta valde redaktionen uppenbarligen bort. Berodde detta på att man anser att positiva nyheter om vår verklighet inte passar in i den sanning tidningen valt att tro på?

Om NWT och andra massmedier ska behålla sin trovärdighet, måste man bibehålla sin objektivitet och inte bara sträva efter braskande rubriker.

Personal Nordmarkens skola, Årjäng

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.