2016-03-18 17:19

2016-03-18 17:19

Vi måste handla mer här på hemmaplan

TORSBY: Så kan utbudet bli bättre

I dag i Torsby finns det ganska mycket butiker men ändå åker många till Karlstad för att handla.

Det är också vanligt att boende i Torsby handlar över nätet istället för att handla i våra butiker i Torsby.

Jag tror inte många tänker på hur stort utbud vi egentligen har. Att människor handlar på internet gör att våra butiker kanske inte klarar sig ekonomiskt och då kan de i värsta fall gå i konkurs. Det händer till och med att personer går in i butiker och frågar om artikelnummer och eftersom de då vet artikelnumret går vissa in på internet och beställer kläderna där i stället.

Jag tycker att alla ska tänka på att handla i första hand i Torsbys butiker. Om fler handlade här så skulle fler butiker kunna etablera sig och det leder till mer jobb.

Det skulle kunna gå buss från Norge för norrmän som tycker om att handla i Sverige. En del tycker att det är dyrt att handla i Torsby och det finns inget att välja på. Men att sänka priserna är nog inget alternativ för det kan leda till att butikerna går i konkurs. De kanske istället måste höja priserna för att få in nog med pengar.

Om vi börjar handla mer i Torsby så kommer priserna att sänkas om affärerna får in mer pengar. Jag tror inte att människorna i Torsby verkligen har tittat över vad som finns, i Torsby finns det mesta! Om vi inte handlar i Torsby kommer affärerna att gå i konkurs och det vill vi väl inte?

Se till att den nedåtgående trenden bryts, betala lite mer för bra service och nära till handel. Hela Torsby ska leva!

Carl Lindstrom

Det är också vanligt att boende i Torsby handlar över nätet istället för att handla i våra butiker i Torsby.

Jag tror inte många tänker på hur stort utbud vi egentligen har. Att människor handlar på internet gör att våra butiker kanske inte klarar sig ekonomiskt och då kan de i värsta fall gå i konkurs. Det händer till och med att personer går in i butiker och frågar om artikelnummer och eftersom de då vet artikelnumret går vissa in på internet och beställer kläderna där i stället.

Jag tycker att alla ska tänka på att handla i första hand i Torsbys butiker. Om fler handlade här så skulle fler butiker kunna etablera sig och det leder till mer jobb.

Det skulle kunna gå buss från Norge för norrmän som tycker om att handla i Sverige. En del tycker att det är dyrt att handla i Torsby och det finns inget att välja på. Men att sänka priserna är nog inget alternativ för det kan leda till att butikerna går i konkurs. De kanske istället måste höja priserna för att få in nog med pengar.

Om vi börjar handla mer i Torsby så kommer priserna att sänkas om affärerna får in mer pengar. Jag tror inte att människorna i Torsby verkligen har tittat över vad som finns, i Torsby finns det mesta! Om vi inte handlar i Torsby kommer affärerna att gå i konkurs och det vill vi väl inte?

Se till att den nedåtgående trenden bryts, betala lite mer för bra service och nära till handel. Hela Torsby ska leva!

Carl Lindstrom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.