2016-03-18 15:40

2016-03-18 15:40

Svar till Sören Wappling

BROTTSLIGHET Fellos

Jag märker att du baserar din insändare på vad media rapporterar och inte på fakta.

Om media skriver att det snöat mer än vanligt så tror du kanske på det även om mätningen av snödjupet visar på motsatsen. Alla forskning och alla rapporter från BRÅ visar att brottsligheten har minskat stadigt i Sverige sedan 2010 och det gäller även sexualbrotten. Att fler anmäls till polis innebär inte att fler begås. Däremot är det ett konstaterat faktum att de allra flesta våldsbrott mot kvinnor begås av någon i hennes närhet och ofta i hemmet. Jag förstår om känslan är en annan pga av vad som skrivs men att driva på den känslan genom att inte hålla sig till fakta gagnar ingen.

Om media skriver att det snöat mer än vanligt så tror du kanske på det även om mätningen av snödjupet visar på motsatsen. Alla forskning och alla rapporter från BRÅ visar att brottsligheten har minskat stadigt i Sverige sedan 2010 och det gäller även sexualbrotten. Att fler anmäls till polis innebär inte att fler begås. Däremot är det ett konstaterat faktum att de allra flesta våldsbrott mot kvinnor begås av någon i hennes närhet och ofta i hemmet. Jag förstår om känslan är en annan pga av vad som skrivs men att driva på den känslan genom att inte hålla sig till fakta gagnar ingen.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.