2016-03-18 15:09

2016-03-21 07:04

Jag vill tacka alla ni som har hjälpt mig

KARLSTAD: Kungen, regeringen och alla svenskar Mohammed Hamdan

Mitt namn är Mohammed Hamdan och jag kommer från Irak.

Jag vill rikta mitt tack till den svenske kungen och hans familj och önska dem all välgång.

Jag vill också uttrycka min tacksamhet till den svenska regeringen som gör allt för de flyktingar som kommer hit.

Jag är så tacksam mot alla kyrkor i Sverige och jag hoppas att de ska stå fast i sin tro.

Tack svenska folket för all er godhet och medmänsklighet.

När jag kom till Sverige och såg hur vi flyktingar behandlades här upptäckte jag att svenskar har så mycket kärlek inom sig som de kan dela med sig av. I mitt land har vi fått lära oss att kristna inte är goda, men nu vet jag att det inte är sant. Kyrkan tar emot oss och lär oss svenska språket och det är inget som moskéerna gör.

Nu bor jag hos en äldre svensk man. Han tar så väl hand om mig. och jag vill verkligen tacka honom från djupet av mitt hjärta. Jag kommer aldrig att glömma vad han gör för mig. Min vän hjälper mig på alla sätt och han är så generös mot mig även om vi kommer från olika delar av världen.

I all denna godhet, som jag har sett hos det svenska folket, har jag också upptäckt kristendomen. Jag har sett att människorna här gör det som står i bibeln, att de älskar sin nästa som sig själva. Nu har jag tagit steget att bli kristen och jag vill gärna ha hjälp att byta mitt namn.

Sist men inte minst vill jag bara säga att Sverige, och särskilt Karlstad, kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta för att ni har tagit emot mig med öppet hjärta och tagit hand om mig.

Jag vill rikta mitt tack till den svenske kungen och hans familj och önska dem all välgång.

Jag vill också uttrycka min tacksamhet till den svenska regeringen som gör allt för de flyktingar som kommer hit.

Jag är så tacksam mot alla kyrkor i Sverige och jag hoppas att de ska stå fast i sin tro.

Tack svenska folket för all er godhet och medmänsklighet.

När jag kom till Sverige och såg hur vi flyktingar behandlades här upptäckte jag att svenskar har så mycket kärlek inom sig som de kan dela med sig av. I mitt land har vi fått lära oss att kristna inte är goda, men nu vet jag att det inte är sant. Kyrkan tar emot oss och lär oss svenska språket och det är inget som moskéerna gör.

Nu bor jag hos en äldre svensk man. Han tar så väl hand om mig. och jag vill verkligen tacka honom från djupet av mitt hjärta. Jag kommer aldrig att glömma vad han gör för mig. Min vän hjälper mig på alla sätt och han är så generös mot mig även om vi kommer från olika delar av världen.

I all denna godhet, som jag har sett hos det svenska folket, har jag också upptäckt kristendomen. Jag har sett att människorna här gör det som står i bibeln, att de älskar sin nästa som sig själva. Nu har jag tagit steget att bli kristen och jag vill gärna ha hjälp att byta mitt namn.

Sist men inte minst vill jag bara säga att Sverige, och särskilt Karlstad, kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta för att ni har tagit emot mig med öppet hjärta och tagit hand om mig.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.