2016-03-17 18:44

2016-03-17 18:44

Vem ansvarar för fiskdammen?

KARLSTAD

I dag blev jag riktigt upprörd. I måndags rensade jag frysen och tänkte, som vanligt, ta en tur till dammen i Mariebergsskogen och mata fåglarna med det bröd som legat för länge. När jag kommer dit såg jag inte en enda fågel, dammen var täckt av is men eftersom jag hörde några småfåglar i träden över mig så smulade jag ner lite bröd. Då fick jag se en liten öppning i isen och där låg de fina ”guldfiskarna” (karparna) samlade i rad. Efter att jag sett att de inte rörde på sig insåg jag att de var döda och jag drog slutsatsen att de förmodligen dött av syrebrist . Min fråga är nu; Vem har ansvar för denna damm som funnits där i minst 60 år? Ska inget få leva där så får ni banne mig ta bort den, det är inte okej att bara lämna den som den är!

Anette Sand Larsson

I dag blev jag riktigt upprörd. I måndags rensade jag frysen och tänkte, som vanligt, ta en tur till dammen i Mariebergsskogen och mata fåglarna med det bröd som legat för länge. När jag kommer dit såg jag inte en enda fågel, dammen var täckt av is men eftersom jag hörde några småfåglar i träden över mig så smulade jag ner lite bröd. Då fick jag se en liten öppning i isen och där låg de fina ”guldfiskarna” (karparna) samlade i rad. Efter att jag sett att de inte rörde på sig insåg jag att de var döda och jag drog slutsatsen att de förmodligen dött av syrebrist . Min fråga är nu; Vem har ansvar för denna damm som funnits där i minst 60 år? Ska inget få leva där så får ni banne mig ta bort den, det är inte okej att bara lämna den som den är!

Anette Sand Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.