2016-03-17 11:23

2016-03-17 11:23

Detta gör mig upprörd

KARLSTAD: Fallet Landmark

Man blir upprörd när man följer rapporteringen om avgångne flygplatschefen Peter Landmarks transaktioner. Det är hårresande, om så inte mer än hälften av de uppgifter som framkommit skulle vara sanna.

Man tar sig för pannan. Hur kan en person, som fått förtroende att leda en verksamhet, så grovt utnyttja den för egen vinning? Ja, man behöver inte invänta någon granskning eller rättslig prövning för att redan nu kunna slå fast att det handlar om egen vinning.

Många av de transaktioner som tidningen beskriver kan inte avse verksamheten vid Karlstads flygplats. Inköp i Las Vegas, Chicago, Key West, kontantuttag, överdådig representation med mera. Hur i hela fridens namn skulle det kunna gagna verksamheten vid Karlstads flygplats?

Man behöver inte vara en Einstein för att se skillnaderna mellan Las Vegas eller Chicago och Karlstad, framförallt inte när det handlar om flygtrafik.

I NWT har vi också kunnat läsa om ett högfrekvent användande av bolagets kreditkort för att betala snabbluncher och taxiresor. Det ger intryck av att flygplatschefen betraktat flygplatsbolaget som sin egen plånbok.

Hur kan en VD vara så generös med sina egna omkostnader samtidigt som bolaget går med miljontals kronor i underskott? Det är en gåta!

Eftersom de två politiker som varit styrelseordförande i flygplatsbolaget, Henrik Lindblom (FP) och Nina Larsson (FP), godkänt Peter Landmarks utlägg väcker det nya frågor som vi som skattebetalare måste få svar på. Varför godkände de Landmarks transaktioner? Vilken vinning har de två haft av att göra det? Hur ser andra kommunala verksamheter ut där Lindblom och Larsson har eller har haft inflytande? Det här kan bli granskningar vilkas resultat överraskar allmänheten.

Det är stor risk att flygplatsaffären bara är toppen på ett isberg och jag ser fram emot att NWT och andra medier gör en omsorgsfull genomlysning av kommunen och de kommunala bolagen.

Det som har hänt vid flygplatsen visar med all önskvärd tydlighet att det är dags att revoltera mot missbruket av allmänna medel. En uppstramning och hårdare granskning skulle kunna leda till att kommunalskatten kan sänkas, eller att den kommunala servicen blir bättre.

Tack för ordet.

Per Eric Bredberg

Man tar sig för pannan. Hur kan en person, som fått förtroende att leda en verksamhet, så grovt utnyttja den för egen vinning? Ja, man behöver inte invänta någon granskning eller rättslig prövning för att redan nu kunna slå fast att det handlar om egen vinning.

Många av de transaktioner som tidningen beskriver kan inte avse verksamheten vid Karlstads flygplats. Inköp i Las Vegas, Chicago, Key West, kontantuttag, överdådig representation med mera. Hur i hela fridens namn skulle det kunna gagna verksamheten vid Karlstads flygplats?

Man behöver inte vara en Einstein för att se skillnaderna mellan Las Vegas eller Chicago och Karlstad, framförallt inte när det handlar om flygtrafik.

I NWT har vi också kunnat läsa om ett högfrekvent användande av bolagets kreditkort för att betala snabbluncher och taxiresor. Det ger intryck av att flygplatschefen betraktat flygplatsbolaget som sin egen plånbok.

Hur kan en VD vara så generös med sina egna omkostnader samtidigt som bolaget går med miljontals kronor i underskott? Det är en gåta!

Eftersom de två politiker som varit styrelseordförande i flygplatsbolaget, Henrik Lindblom (FP) och Nina Larsson (FP), godkänt Peter Landmarks utlägg väcker det nya frågor som vi som skattebetalare måste få svar på. Varför godkände de Landmarks transaktioner? Vilken vinning har de två haft av att göra det? Hur ser andra kommunala verksamheter ut där Lindblom och Larsson har eller har haft inflytande? Det här kan bli granskningar vilkas resultat överraskar allmänheten.

Det är stor risk att flygplatsaffären bara är toppen på ett isberg och jag ser fram emot att NWT och andra medier gör en omsorgsfull genomlysning av kommunen och de kommunala bolagen.

Det som har hänt vid flygplatsen visar med all önskvärd tydlighet att det är dags att revoltera mot missbruket av allmänna medel. En uppstramning och hårdare granskning skulle kunna leda till att kommunalskatten kan sänkas, eller att den kommunala servicen blir bättre.

Tack för ordet.

Per Eric Bredberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.