2016-03-16 11:30

2016-03-16 11:30

Fler i toppen borde låta sig granskas

KARLSTAD STÄLLNINGSBYGGARE SAMT BOENDE I KARLSTAD KOMMUN: Apropå Karlstad Airport

Mot bakgrund av de senaste dagarnas insändare här i NWT samt flöden på sociala medier så kan man snabbt konstatera att de senaste turerna kring Karlstadd Airport där det kommer fram fler skandaler än vad som sedan tidigare varit känt, nu senast vidlyftig representation och att Peter Landmark mitt i allt fick en tjänst inom koncernen innan utredningen kring Karlstad Airport inletts.

Detta är ju en fara för demokratin i Karlstad. Förstår inte Karlstads politiker att vi skattebetalare är förbannade på riktigt? Karlstad är en av Sveriges finansiellt mest välskötta ekonomier inom den kommunala sektorn i Sverige.

Det är nog tyvärr en av anledningarna till att sittande politiker kunnat köra sitt ”eget” race. Snabba beslut utan riktig förankring som har fått katastrofala följder för ekonomin samt tilltron till de styrande inom kommunen.

 Allt ifrån gratis arrende för politiker inom högsta ledningen till tvivelaktiga bolagsbildningar, Eller det senaste är ju inte ens tvivelaktigt. Det finns ju en dom som säger tydligt att bolagsbildningen var felaktig. Köp av fastigheter för att få bort en förening som togs med snabba beslut av en drivande politiker och som kostar enorma pengar.

Och kostnaderna är lång ifrån över. Investeringar i en vindkraftpark gång på gång trots att alla bedömningar säger att det är som att kasta pengarna i sjön. Varför säger ingen stopp eller halt?

Är det, som ryktena säger, att Karlstad kommun toppstyrs? Om ni inte har något att dölja så lämna in era kontokorts uppgifter frivilligt till en journalist så ni också kan granskas. Klarar ni en sådan granskning? Om ni inte har något att dölja, lämna in och låt er granskas. Vi i Karlstads kommun vill inte ha kriminalitet så enkelt är det.

Förstår ni inte att ni skadar tilltron till demokratin i vår kommun? Nej, upp till bevis nu ni ledande politiker och chefer inom Karlstads kommun!

Fredrik Wigforss

Detta är ju en fara för demokratin i Karlstad. Förstår inte Karlstads politiker att vi skattebetalare är förbannade på riktigt? Karlstad är en av Sveriges finansiellt mest välskötta ekonomier inom den kommunala sektorn i Sverige.

Det är nog tyvärr en av anledningarna till att sittande politiker kunnat köra sitt ”eget” race. Snabba beslut utan riktig förankring som har fått katastrofala följder för ekonomin samt tilltron till de styrande inom kommunen.

 Allt ifrån gratis arrende för politiker inom högsta ledningen till tvivelaktiga bolagsbildningar, Eller det senaste är ju inte ens tvivelaktigt. Det finns ju en dom som säger tydligt att bolagsbildningen var felaktig. Köp av fastigheter för att få bort en förening som togs med snabba beslut av en drivande politiker och som kostar enorma pengar.

Och kostnaderna är lång ifrån över. Investeringar i en vindkraftpark gång på gång trots att alla bedömningar säger att det är som att kasta pengarna i sjön. Varför säger ingen stopp eller halt?

Är det, som ryktena säger, att Karlstad kommun toppstyrs? Om ni inte har något att dölja så lämna in era kontokorts uppgifter frivilligt till en journalist så ni också kan granskas. Klarar ni en sådan granskning? Om ni inte har något att dölja, lämna in och låt er granskas. Vi i Karlstads kommun vill inte ha kriminalitet så enkelt är det.

Förstår ni inte att ni skadar tilltron till demokratin i vår kommun? Nej, upp till bevis nu ni ledande politiker och chefer inom Karlstads kommun!

Fredrik Wigforss

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.