2016-03-15 15:38

2016-03-15 15:38

Så kan man få bort myggorna

DEJE

När vi snart har en sommar här och mygg i Deje och med en sjukdom som sprids med mygg i Sydamerika, och som kanske kan spridas även med våra mygg, måste några mer aktiva insatser göras .Här är några förslag. Vid Torptjärn skulle en damm kunna byggas något högre än älvens högsta nivå och ett bräddningsutlopp ut från sjön. Då skulle vi få en stabil nivå på sjön och ingen översvämning där. Vid Katrinebergstjärn ett bräddningsutlopp skapas med samma resultat. Vid Lusten bör sumpmarkerna grävas upp så att en öppen vattenyta alltid finns och låglänt mark fyllas upp så att dessa inte kan översvämmas. Skulle detta inte gå av naturskyddsskäl får i stället länsstyrelsen ta ansvar så att inga myggor kan kläckas där. Utöver detta behövs ganska mycket röjning och här skulle kommunen kunna satsa alla feriearbeten under några år tillsammans med de flyktingar som finns i kommunen. Kostnaden för detta borde till största delen betalas av staten och EU

När vi snart har en sommar här och mygg i Deje och med en sjukdom som sprids med mygg i Sydamerika, och som kanske kan spridas även med våra mygg, måste några mer aktiva insatser göras .Här är några förslag. Vid Torptjärn skulle en damm kunna byggas något högre än älvens högsta nivå och ett bräddningsutlopp ut från sjön. Då skulle vi få en stabil nivå på sjön och ingen översvämning där. Vid Katrinebergstjärn ett bräddningsutlopp skapas med samma resultat. Vid Lusten bör sumpmarkerna grävas upp så att en öppen vattenyta alltid finns och låglänt mark fyllas upp så att dessa inte kan översvämmas. Skulle detta inte gå av naturskyddsskäl får i stället länsstyrelsen ta ansvar så att inga myggor kan kläckas där. Utöver detta behövs ganska mycket röjning och här skulle kommunen kunna satsa alla feriearbeten under några år tillsammans med de flyktingar som finns i kommunen. Kostnaden för detta borde till största delen betalas av staten och EU

  • Dejebo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.