2016-03-11 11:13

2016-03-11 11:13

Ska äldreomsorgen skötas av kommun eller landsting?

VÄRMLAND: En fråga om rättvisa

Varför ska Säffle och Kristinehamn få hjälp med sin äldreomsorg?

Det ska inte krävas ”sjukhuskompetens” för att ta hand om patienterna på närvårdsplatserna i Säffle och Kristinehamn... Hur tänkte landstingsrådet Jane Larsson då? Ska landstinget ta över det kommunala ansvaret för äldreomsorgen i Säffle och Kristinehamn? Vi som har våra äldre inom kommunens äldreomsorg, eller jobbar inom äldreomsorgen, vill väl också ha en bra kompetens på personalen som jobbar där, eller är det som Jane Larsson menar att det är jättedumt att ha såna krav?

Vad tycker de andra kommunerna i länet om att landstinget tar på sig ansvar för äldreomsorgen i Säffle och Kristinehamn? Har landstinget råd att ta över ansvaret och också fördela detta rättvist till alla andra kommuner i länet också?

Inga-Maj Thyberg

Undersköterska

Varför ska Säffle och Kristinehamn få hjälp med sin äldreomsorg?

Det ska inte krävas ”sjukhuskompetens” för att ta hand om patienterna på närvårdsplatserna i Säffle och Kristinehamn... Hur tänkte landstingsrådet Jane Larsson då? Ska landstinget ta över det kommunala ansvaret för äldreomsorgen i Säffle och Kristinehamn? Vi som har våra äldre inom kommunens äldreomsorg, eller jobbar inom äldreomsorgen, vill väl också ha en bra kompetens på personalen som jobbar där, eller är det som Jane Larsson menar att det är jättedumt att ha såna krav?

Vad tycker de andra kommunerna i länet om att landstinget tar på sig ansvar för äldreomsorgen i Säffle och Kristinehamn? Har landstinget råd att ta över ansvaret och också fördela detta rättvist till alla andra kommuner i länet också?

Inga-Maj Thyberg

Undersköterska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.