2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Regeringsformens 1:a kapitel

RIKSPOLITIKER:

Har ni politiker på riks och kommunal nivå glömt bort vilka ni ska företräda? Ni har ett samhällskontrakt gentemot varje svensk medborgare det betyder att ni ska företräda Sverige och svenskarna i första hand, det är ju därför ni har blivit framröstade. låt mig få citera Lars Trägårdh: ”Det svenska samhällskontraktet är i sin grund mycket enkelt: medborgare som arbetar, betalar skatt och därmed förtjänar sina sociala rättigheter. En kombination av ett nationellt solidaritetsprojekt och ett gigantiskt försäkringsbolag med det sociala medborgarskapet som ledstjärna.”

Sjuklöverns politik i invandringsfrågan är naiv så naiv att den ligger på ett barns nivå men i grunden inte så konstigt för bygger man sin retorik på känslor då har man i samma stund förlorat sin objektivitet och sin förmåga att kritiskt kunna granska, för man har på förhand bestämt sig för vilken hållning man ska ha i en viss fråga och då köper man allting rakt av. Ni måste förstå en sak att alla som kommer till Sverige är inte flyktingar! Majoriteten är ekonomiska migranter, enligt EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans så är det så mycket som 60 procent av flyktingarna som kommer till Europa som inte har asylskäl och det stämmer ju ganska väl med inrikesminister Anders Ygeman som säger att cirka 80 000 av 160 000 som kom 2015 ska skickas tillbaka från Sverige då de inte har några asylskäl.

Man hör ofta argumentet att man inte ska ställa grupper mot varandra, inget kan vara mer fel för det finns en prislapp på allt vi gör i våra liv, från det vi föds och tills vi dör så är vi är hela tiden värderade eftersom Sverige är ett skattefinansierat välfärdsland. Jag kan ändå inte låta bli att göra en jämförelse: om du uppehåller dig som illegal papperslös i Sverige så får du sjukvård, tandvård och mediciner som inte kan anstå för 50 kronor, vidare så ligger högkostnadsskyddet för dem på 400 kronor, medan Sveriges 228 000 (enligt EU:s norm) fattigpensionärer får betala fullt pris. Är det solidaritet?

Kanske är det något fel på min moralkompass. Det kan ju bero på att jag inte är någon politiker... Överskriften i min insändare anser jag förövrigt är grundpelaren i svensk demokrati, något som våra politiker borde ha som drivkraft...

Per Johansson

Har ni politiker på riks och kommunal nivå glömt bort vilka ni ska företräda? Ni har ett samhällskontrakt gentemot varje svensk medborgare det betyder att ni ska företräda Sverige och svenskarna i första hand, det är ju därför ni har blivit framröstade. låt mig få citera Lars Trägårdh: ”Det svenska samhällskontraktet är i sin grund mycket enkelt: medborgare som arbetar, betalar skatt och därmed förtjänar sina sociala rättigheter. En kombination av ett nationellt solidaritetsprojekt och ett gigantiskt försäkringsbolag med det sociala medborgarskapet som ledstjärna.”

Sjuklöverns politik i invandringsfrågan är naiv så naiv att den ligger på ett barns nivå men i grunden inte så konstigt för bygger man sin retorik på känslor då har man i samma stund förlorat sin objektivitet och sin förmåga att kritiskt kunna granska, för man har på förhand bestämt sig för vilken hållning man ska ha i en viss fråga och då köper man allting rakt av. Ni måste förstå en sak att alla som kommer till Sverige är inte flyktingar! Majoriteten är ekonomiska migranter, enligt EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans så är det så mycket som 60 procent av flyktingarna som kommer till Europa som inte har asylskäl och det stämmer ju ganska väl med inrikesminister Anders Ygeman som säger att cirka 80 000 av 160 000 som kom 2015 ska skickas tillbaka från Sverige då de inte har några asylskäl.

Man hör ofta argumentet att man inte ska ställa grupper mot varandra, inget kan vara mer fel för det finns en prislapp på allt vi gör i våra liv, från det vi föds och tills vi dör så är vi är hela tiden värderade eftersom Sverige är ett skattefinansierat välfärdsland. Jag kan ändå inte låta bli att göra en jämförelse: om du uppehåller dig som illegal papperslös i Sverige så får du sjukvård, tandvård och mediciner som inte kan anstå för 50 kronor, vidare så ligger högkostnadsskyddet för dem på 400 kronor, medan Sveriges 228 000 (enligt EU:s norm) fattigpensionärer får betala fullt pris. Är det solidaritet?

Kanske är det något fel på min moralkompass. Det kan ju bero på att jag inte är någon politiker... Överskriften i min insändare anser jag förövrigt är grundpelaren i svensk demokrati, något som våra politiker borde ha som drivkraft...

Per Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.