2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Rätta till pensionssystemet!

ÅLDERDOM:

Jag tycker att det är en bra idé med Pensionärupproret. Det visar på att det finns ett stort missnöje med vårt eminenta pensionssystem. Det är ett bra tillfälle för oss pensionärer att visa vårt missnöje med det nuvarande pensionssystemet den 4 juni. Då gäller det för alla pensionärer att ställa upp mangrant och att vi är en maktfaktor att räkna med. Vi är cirka två miljoner pensionärer i Sverige. Detta uppror gäller även blivande pensionärer. Alla går mot den magiska åldern, när man lämnar ett långt förvärvsarbete och vill njuta av de återstående åren vi har kvar att leva. Då ska man kunna leva ett drägligt liv och inte ha några problem.

Det är beklämmande att läsa att 225 000 pensionärer i Sverige lever under EU;s fattigdomsgräns. Nu börjar man se att verkligheten hinner ifatt oss och fernissan krackelerar. Vi ser det på alla områden: inom sjukvården, äldreomsorgen och försvaret, för att nämna några områden.

Sedan finns det pensionärer som har blivit hemlösa och tvingats ut på gatan. De är inga missbrukare. De har alltid haft en bostad, ett arbete och bidragit till den svenska välfärden. Men nu tvingas de ut på gatan och detta på grund av sjunkande pensioner och en tuffare bostadsmarknad. Man kan kallt konstatera att de som hamnar i är folk som hamnar utanför på grund av låga pensioner. I och med att pensionerna har blivit lägre, visar det sig att allt fler äldre hamnar i hemlöshet. Detta på grund av att matkostnaderna, taxehöjningar och hyreskostnader har sprungit i höjden, medan pensionerna inte har hängt med, utan de har sänkts. Hjälpsystemet har blivit stramare. Man avslår ansökningar i stället för att hjälpa. Är det så vi vill ha det?

Slutligen får jag travestera Reinfeldts berömda ord: ”Svenska politiker, öppna era hjärtan för oss pensionärer och rätta till vårt pensionssystem!”

Peter Andersson

Jag tycker att det är en bra idé med Pensionärupproret. Det visar på att det finns ett stort missnöje med vårt eminenta pensionssystem. Det är ett bra tillfälle för oss pensionärer att visa vårt missnöje med det nuvarande pensionssystemet den 4 juni. Då gäller det för alla pensionärer att ställa upp mangrant och att vi är en maktfaktor att räkna med. Vi är cirka två miljoner pensionärer i Sverige. Detta uppror gäller även blivande pensionärer. Alla går mot den magiska åldern, när man lämnar ett långt förvärvsarbete och vill njuta av de återstående åren vi har kvar att leva. Då ska man kunna leva ett drägligt liv och inte ha några problem.

Det är beklämmande att läsa att 225 000 pensionärer i Sverige lever under EU;s fattigdomsgräns. Nu börjar man se att verkligheten hinner ifatt oss och fernissan krackelerar. Vi ser det på alla områden: inom sjukvården, äldreomsorgen och försvaret, för att nämna några områden.

Sedan finns det pensionärer som har blivit hemlösa och tvingats ut på gatan. De är inga missbrukare. De har alltid haft en bostad, ett arbete och bidragit till den svenska välfärden. Men nu tvingas de ut på gatan och detta på grund av sjunkande pensioner och en tuffare bostadsmarknad. Man kan kallt konstatera att de som hamnar i är folk som hamnar utanför på grund av låga pensioner. I och med att pensionerna har blivit lägre, visar det sig att allt fler äldre hamnar i hemlöshet. Detta på grund av att matkostnaderna, taxehöjningar och hyreskostnader har sprungit i höjden, medan pensionerna inte har hängt med, utan de har sänkts. Hjälpsystemet har blivit stramare. Man avslår ansökningar i stället för att hjälpa. Är det så vi vill ha det?

Slutligen får jag travestera Reinfeldts berömda ord: ”Svenska politiker, öppna era hjärtan för oss pensionärer och rätta till vårt pensionssystem!”

Peter Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.